MENIU

Medicii avertizează! Amorţeala mâinilor şi ţiuitul urechilor pot fi semnele unei boli grave

Amorţeala mâinilor, senzaţia de ameţeală ivită după unele mişcări bruşte, aşa-numitul ţiuit al urechilor sau „musculiţele“ pe care parcă le vedem în faţa ochilor pot semnala existenţa unei afecţiuni grave a coloanei vertebrale.

De vină pentru toate acestea poate fi compresia rădăcinilor nervoase sau a măduvei spinării, ca urmare a unor perioade stresante, a poziţiei deficitare sau a unor traumatisme, explică dr. Iulia Belc, directorul medical al Bio Ortoclinic, potrivit adevarul.ro.

Durerea cervicală este o experienţă obişnuită, atât la persoane tinere, cât mai ales la cele trecute de 40 de ani şi, de cele mai multe ori, cei care se confruntă cu ea sunt tentaţi să-şi pună singuri diagnosticul: spondiloză cervicală, cu toate că aceasta nu este singura cauză care determină suferinţă la acest nivel.

Potrivit specialistului, majoritatea oamenilor sunt tentaţi să creadă că spondiloza este afecţiunea specifică a coloanei cervicale, deşi acest proces degenerativ cronic, care afectează articulaţiile şi discurile intervertebrale, rădăcinile nervoase sau măduva spinării, se poate localiza atât la nivel cervical, cât şi dorsal sau lombar.

Alte fenomene care pot apărea din cauza problemelor coloanei cervicale sunt: ameţelile favorizate de mişcările bruşte sau de hiperextensia cefei, sesizarea „musculiţelor“ în faţa ochilor (fosfene), sau a zgomotelor în urechi.

Mai multe articole despre:
sănătate boli coloană durere cervicală