MENIU

Medici cercetaţi penal în cazul bătrânei care a murit de frig. Fusese externată desculţă din spital

Doi medici sunt cercetați penal în cazul bătrânei care a murit de frig din neglijența cadrelor medicale. Ioana Caloian a fost găsită moartă în luna martie, pe un câmp după ce a fost externată în pijamale și papuci de casă deși afară erau 0 grade.

Ioana Caloian (83 de ani) din Brăila a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență cu probleme respitatorii. Femeia locuia la Brașov la rude. După ce a fost stabilizată pacienta a fost transferată la Unitatea din Tractorul, o secția a Spitalului de Urgență. De aici au început problemele. Medicul care în acte era de gardă nu se afla însă în spital. Eva Ionel rugase o rezidentă, specializată în reumatologie să îi țină locul. Nu a anunțat nici șeful de secție și nici conducerea spitalului. În plus, înlocuitorul, medicul Veronica Grigore nu avea contract cu spitalul din Brașov, fiind angajată la Sfântu Gheorghe.

Medicul Veronica Grigore a semnat externarea la cererea bătrânei, dar nu s-a mai interesat de soarta ei. Nu a cerut ca bătrâna să fie supravegheată până când un aparținător ar fi venit la spital să îi aducă haine de stradă. Așa s-a ajuns în situația ca bătrâna să plece din spital doar în pijamale și papuci de casă. Pentru că nu cunoștea Brașovul, s-a rătăcit și a fost găsită moartă după două zile, pe un câmp, la mai puțin de un kilometru de spital, scrie reporterntv.ro.

În urma acestui eveniment nefericit, medicul care a părăsit garda a fost concediat.

Eva Ionel avea oricum vârsta pensionării. Ea și-a recunoscut greșeala fiind acum cercetată și penal de procurori pentru abuz în seviciu și complicitate la fals în înscrisuri oficiale. În acest dosar procurorii o mai cercetează și pe Veronica Grigore rezidentul care i-a ținut locul medicului de gardă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale.