MENIU

Medicamentul gratuit al iernii. Cât de benefic este

Zăpada este factor terapeutic cu efecte extraordinare, un medicament cu totul special pe care îl avem la îndemână, dar nu ştim să profităm de el. Aşadar, să învăţăm să redescoperim efectele minunate ale bulgarilor de nea.

Zapada este un puternic antiinflamator, calmant al usturimii si al mincarimilor, vasoconstrictor si tonic pentru piele. Folosind zapada in asociere cu miscarea, se regleaza circulatia periferica si ritmul cardiac. Deja celebra la multe popoare, alternanta intre cald si rece tonifica pielea. Iar apa rezultata din topirea zapezii, care e de fapt, apa de ploaie, este indicata pentru intretinerea pielii si a parului. De altfel, terapia cu apa de zapada este ramura a hidroterapiei, metoda naturista care ajuta nu numai la vindecarea unor boli, dar si la prevenirea acestora.

Zapada face ten frumos

– Pentru tonifierea tenului: puneti intr-un vas doi-trei pumni de zapada pufoasa, afinata. Luati cu degetele putina zapada si folositi-o ca pe o crema, intinzand-o pe toata fata, masand usor. Apoi, frecati pielea fetei cu un bulgare, cu miscari circulare. La urma, ungeti cu o crema puternic hidratanta. Acest procedeu, aplicat vreme de cateva saptamani, va va reintineri tenul, contribuind la elimanarea ridurilor si redandu-i bujorii naturali.
– Pentru curatirea tenului: inmuiati un tampon de vata in zapada topita, calduta si curatati obrazul exact asa cum procedati cand va demachiati. Este cel mai bun agent de curatire.

Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
zăpadă medicament ten beneficii