MENIU

Medicamentul care îţi dă gânduri sinucigase. Are o listă lungă de efecte secundare

Medicamentul care îţi dă gânduri sinucigase. Are o listă lungă de efecte secundare

Numit de multe ori "medicamentul ucigas" deoarece este suspectat ca fiind cauza principala a mai multor sinucideri, Roaccutane, este un medicament cu o lista kilometrica a efectelor secundare. Medicamentul este prescris in tratamentul acneei, iar administrarea pe termen lung poate afecta vederea, sistemul digestiv, cel muscular, pancreasul, sistemul osos si sistemul nervos central.

Psihozele datorate acestui medicament se manifesta prin pierderea contactului cu realitatea, halucinatii auditive sau vizuale. Alte efecte probabile: incepi sa te simti trist sau plangi din senin, iti pierzi interesul pentru activitatile tale obisnuite, ai tulburari de somn, devii mai nervos decat de obicei, iti pierzi apetitul, devii obosit fara motiv, ai probleme de concentrare, fugi de familie si de prieteni, incepi sa ai ganduri suicidale, potrivit bzi.ro.

De altfel, potrivit unor rapoarte, unii pacienti s-au autoschingiuit, unii au incercat, iar altii chiar s-au sinucis.

Roaccutane ar putea intra in Cartea Recordurilor pentru "medicamentul cu cele mai multe efecte secundare grave". Poate cauza defecte de nastere, nasteri premature si deces infantil la nou-nascutii ale caror mame au luat medicamentul in timpul sarcinii, chiar si convulsii sau atac cerebral.

Mai multe articole despre:
sinucidere medicament Roaccutane