MENIU

Medicamentele se ieftinesc cu 20%, de la 1 iulie. Lista cu noile preţuri

Medicamentele se ieftinesc cu 20%, de la 1 iulie, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. "Noile preţuri sunt afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii", a spus Bănicioiu. Ministrul a precizat că este cel mai mic preţ european al medicamentelor.

"De la 1 iulie, intră în vigoare noul catalog de preţuri, în varianta preţurilor actualizate, ceea ce am promis acum câteva luni. A fost un parcurs destul de dificil deoarece trebuia să ne asigurăm tocmai pentru a nu rămâne fără medicamente şi a asigura pcientului român accesul la toate medicamentele de care are nevoie. De la 1 iulie, practic România trece la cel mai mic preţ european", a spus Bănicioiu.

Nicolae Bănicioiu a spus că au existat discuţii cu toţi factorii implicaţi - FMI, Comisia Europeană, asociaţiile de producători, de distribuitori şi lanţurile de farmacii pentru a asigura distribuţia şi accesul la medicamente al românilor.

Bănicioiu a mai precizat că a discutat cu premierul Victor Ponta şi Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, şi toţi banii economisiţi prin preţurile mai mici vor rămâne la Sănătate.

Bănicioiu a precizat că toate noile prețuri ale medicamentelor, reduse cu 20%, au fost afișate pe site-ul Ministerului Sănătății.

Consultă aici lista cu noile preţuri ale medicamentelor

Mai multe articole despre:
medicamente reducere