MENIU

Medic ginecolog concediat, după ce a fost prins băut înainte de a intra în operație

Medic ginecolog concediat după ce a fost prins băut înainte de a intra în operaţie

Un medic ginecolog din Iași a dat Maternitatea "Cuza Vodă" în judecată, fiind nemulțumit de faptul că i s-a desfăcut contractul de muncă. Șefii instituției au decis să-l concedieze după ce acesta a fost prins sub influența alcoolului, înaintea intrării în operație.

Medicul ginecolog Constantin Fătu are antecedente în ceea ce privește băutura. El a fost surprins beat la volan de trei ori în aceeași zi, în 2010, și amendat de polițiștii ieșeni care i-au întocmit și dosar penal. În primă instanță, medicul a primit o condamnare de 3 ani cu suspendare din partea judecătorilor, scrie 7est.ro.

 În ceea ce privește desfacerea contractului de muncă, incidentul a avut loc în luna septembrie 2013, când medicul era în serviciu de gardă la maternitate și avea programată o operație. Cadrele din spital s-au sesizat că ginecologul se afla sub influența băuturilor alcoolice și l-au testat alcooscopic, rezultând o alcoolemie de peste 3.

 Deși faptele sunt suficient de clare, Constantin Fătu, fiul unui reputat medic ieșean, fost președinte al PNȚCD Iași, consideră că a fost concediat abuziv, acționând în judecată instituția spitalicească.