MENIU

Medic, despre SOLUȚIA pentru oprirea Omicron COVID-19 în România - Care sunt simptomele alarmante

SOLUȚIA pentru oprirea Omicron în România - Care sunt principalele simptome alarmante

Medicul Radu Țincu avertizează că românii au o singură soluție pentru a opri transmiterea noii variante super-mutante de coronavirus Omicron.

Medicul primar de ATI Radu Țincu, de la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală, a avertizat că în acest moment, avem o singură posibilitate de a opri transmiterea super variantei Omicron, mai ales că știm mult prea puține lucruri despre agresivitate, transmitere, dar și puterea de a eluda acțiunea vaccinului.

„Măsurile implementate ne dau timpul pentru a găsi explicații despre transmisibilitatea noii variante. Se pare că este mai transmisibilă decât Delta. Pe de altă parte, dacă este mai agresivă, nu avem încă o dovadă.

Un alt factor este și sensibilitatea la anticorpi. Și nu discutăm de anticorpii de după vaccinare, ci de cei monoclonali”, folosiți în tratamentul formelor severe de COVID-19, a explicat Radu Țincu, în exclusivitate, la Realitatea PLUS. 

Medicul ATI a spus că va trece o lună până se vor afla mai multe despre modul în care acționează această super-variantă a coronavirusului cu peste 30 de mutații: „Este nevoie de 4-5 săptămâni, ne spun cercetătorii”

„Astfel că în perioada următoare trebuie să fim foarte responsabili, pentru a lăsa cercetătorilor timpul necesar”, a mai precizat Țincu.

„Unele date privind simptomatologia le știm de la medicii din Africa de Sud. Se pare că nu este diferită: oboseala a fost anunțată de medicii din Johannesburg, în plus nu este vorba de pierderea mirosului sau a gustului. Nu există încă un lot suficient pentru a avea concluzii despre această varianta virală”, a anunțat Radu Țincu.

Care sunt SIMPTOMELE variantei de coronavirus OMICRON. Detaliul care ALERTEAZĂ lumea medicală

Medicul a mai explicat că „la varianta Delta știm că era deja prezentă în 3 săptămâni în peste 53 de țări. Iată că, acum, Omicron este prezentă și în Europa”.

Radu Țincu susține că soluția pentru controlul transmiterii Omicron în România rămâne testarea celor care vin în țară, precum și păstrarea regulilor principale de protecție: mască, distanțare, igiena personală.

„Este evident că singura modalitate de a reduce transmiterea acesteia este de a limita mobilitatea iar persoanele care vin în România să fie testate, pri nsecvențiere, pentru a depista această variantă virală”, a concluzionat medicul Radu Țincu, la Realitatea PLUS.

Noua variantă de coronavirus provoacă îngrijorare în lumea întreagă întrucât prezintă mutaţii multiple, dar încă nu se știe ce impact au, în comparație cu celelalte variante, în special Delta, dominantă în prezent în lume şi cunoscută ca fiind foarte contagioasă. Este vorba de contagiozitate, simptomatologie, severitatea bolii, rezistenţa la vaccin. 
Primul caz din Europa a fost depistat vineri, 26 noiembrie, în Belgia la o femeie tânără, nevaccinată, care a a dezvoltat simptome la 11 zile după o călătorie în Egipt prin Turcia.

Noua super-tulpină periculoasă din Africa de Sud, deja în Europa - Unde sunt primele cazuri COVID-19! Cât de grav e pentru România

Și a fost identificat la doar o zi de la anunțul oamenilor de știință privind noua variantă a virusului SARS-CoV-2 din Africa de Sud, cu un număr ridicat de mutaţii care ar putea afecta eficacitatea vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19.
Tot mai multe țări europene au raportat de atunci primele cazuri suspecte sau chiar confirmate cu noua variantă sud-africană a coronavirusului. Omicron a fost detectat până acum în mai multe țări din Europa, Africa și Asia. A fost confirmată și în America de Nord, cu cazuri detectate în Canada.