MENIU

Medic, despre medicamentele anti-COVID: „Vor avea un impact pozitiv”

Medic, despre medicamentele anti-COVID. Sursa foto: Profi Media

Dr. Radu Țincu, medic la Spitalul Floreasca din București, a precizat, joi seară, că medicamentele anti-COVID-19 vor avea un impact pozitiv asupra persoanelor care le administrează. În plus, acesta a afirmat că antiviralele nu au eficiență de 100%.

„Avem răspunsul din ceea ce ne spun studiile științifice. Acest nou medicament, aprobat în Marea Britanie, Molnupiravir, reduce riscul de spitalizare cu 50%. Asta înseamnă că doar jumătate dintre cei cu COVID-19 vor fi protejați de acest antiviral. Mai rămân 50% care vor putea să dezvolte (n.r. – boala) dacă vor primi acest medicament.

Antiviralele nu au eficiență de 100%. Nu avem la acest moment pentru nicio boală virală un medicament care să garanteze că 100% în momentul în care se administrează va reduce riscul de spitalizare sau riscul de a dezvolta o formă severă”, a declarat medicul Radu Țincu, la un post TV.

Specialistul a amintit și de medicamentul de la Pfizer, companie care a trimis în România cele mai multe seruri anti-COVID-19.

„Mai avem de la Pfizer un medicament, încă neaprobat, este în fază finală de aprobare. Și el se pare că are o eficiență în reducerea riscului de spitalizare.  Aceste medicamente urmează să fie puse pe piață și în mod evident, vor avea un impact pozitiv (…)”, a mai transmis medicul.

Mai multe articole despre:
medic medicamente anticovid pandemie