MENIU

Medic de familie, mesaj dur pentru pacienţii care încearcă „tratamente-minune” anti-COVID, dar nu se vaccinează

Medic, mesaj dur pentru pacienţii care încearcă „tratamente-minune” anti-COVID, dar nu se vaccinează / Foto: Profi Media

Medicul de familie Mădălina Vesa din Alba Iulia le răspunde pacienţilor care sună la cabinet şi sunt revoltaţi că nu funcţionează tratamentele primite de la alte persoane. 

,,Degeaba urlaţi prin telefon la mine (sau asistenţă), să va dau un tratament mai bun, că sunteţi în dureri, nu am ce să va dau. Nu există tratament specific pentru Covid, există doar PREVENŢIE! Dacă nu faceţi ceva să preveniţi această boală sau complicaţiile ei, nu aveţi dreptul să va revoltaţi împotriva mea, doar pt că v-am recomandat vaccinarea şi nu funcţionează ”tratamentul” minune al tipei de la Oradea (luat de d-voastră, nu recomandat de mine). Dumnezeu v-a dat armele să nu vă îmbolnăviţi. Dacă le refuzaţi, devine doar problema voastră, nu a medicului de familie sau a statului”, a precizat Mădălina Vesa.

În plus, medicul de familie afirmă că a aflat de la o pacientă care a venit cu sugarul al control că medicul ginecolog i-a reomandat să nu se vacineze.

,,Astăzi (21 octombrie - n.r.) mi-a venit o lăuză la control cu sugarul. Familia era bulversată că tocmai ce şi-a îngropat un membru al familiei şi un altul este în spital pe oxigen cu şanse nu tocmai bune. Binenţeles că le-am spus de-a lungul sarcinii să se vaccineze. Şi mi-a spus (pe bună dreptate) că nu a putut să ia o astfel de decizie, când medicul ei ginecolog i-a spus să nu se vaccineze, chiar dacă eu i-am spus să o facă. Acum regretă, dar e prea târziu de regrete şi se va vaccina acum.

Haosul ce ne-a cuprins este şi din cauza faptului că fiecare medic face ce îl taie capul, că recomandările nu sunt unitare. Chiar dacă o majoritate dintre noi facem ce trebuie, faptul că tăcem şi nu luăm atitudine împotiva acestor impocriţi, ne face să fim părtaşi. Am o deosebită apreciere şi recunoştinţă pentru dr Cătălina Ghemeş, fiind printre puţinii medici activi pe Social Media ce a încercat să facă educaţie sanitară în mod constant, nu doar pe perioada de pandemie. Dar şi ea este doar o voce pierdută între marea masă de tăcere. Ai zice că se aude vocea în linişte, dar pe fb se pierde şi nu mai este auzită de cine trebuie”, mai spune medicul de familie.

Mai multe articole despre:
medic de familie pacienti covid vaccin