MENIU

Mazăre: Pe preşedintele CJ l-au luat mascaţii pentru că nu a plătit telefonul pentru Centrul Militar

Mazăre: Pe preşedintele CJ l-au luat mascaţii pentru că nu a plătit telefonul pentru Centrul Militar

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, marţi, că pe Nicuşor Constantinescu "l-au luat mascaţii" pentru că nu a plătit o factură telefonică de 4.000 de lei pentru Centrul Militar Judeţean, dar şi pentru că a cumpărat apartamente pe care le-a închiriat medicilor.

"Pe Nicuşor au venit cu mascaţii să-l ia într-un dosar în care e acuzat că nu a plătit telefonul pentru Centrul Militar Judeţean, 4.000 de lei, şi că a plătit acest telefon judeţean de 4.000 de lei ministerul, şi ca atare a cauzat un prejudiciu neplătind Consiliul Judeţean, nu Nicuşor personal. Acesta este dosarul cu Centrul Militar Judeţean", a spus Radu Mazăre, la Curtea de Apel Bucureşti, după judecarea dosarului în care este judecat, alături de alte 36 de persoane, pentru atribuirea nelegală a unor terenuri.

Primarul Radu Mazăre a spus că această acuzaţie adusă lui Nicuşor Constantinescu a fost conexată cu cea privind achiziţia unor pomi, în baza unei hotărâri a Consiliului Judeţean Constanţa.

"Ulterior, i s-a conexat un alt dosar, în care este acuzat, spre exemplu, că a cumpărat pomi de la Staţiunea de Cercetare, care este a statului şi că de ce a făcut plantaţii forestiere. Domnul Nicuşor are hotărâre de Consiliu Judeţean, pentru toate acuzaţiile pe care i le aduce DNA-ul de la Constanţa. El, în calitate de preşedinte (al Consiliului Judeţean Constanţa, n.r.), trebuie să le ducă la îndeplinire. A cumpărat pomi de la stat la stat", a precizat Radu Mazăre.

Edilul a mai spus că şeful CJ Constanţa mai este acuzat de procurorii anticorupţie şi pentru achiziţia unor apartamente destinate medicilor aduşi din Capitală.

"Mai este acuzat că a cumpărat apartamente în care să aducă medici - că a adus medici de la Bucureşti, pentru că la Constanţa aveau o calitate mai scăzută, ca să fim eleganţi - şi îi cazează pe medici acolo, care îşi plătesc chiria", a precizat Radu Mazăre.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, s-a întors în 31 ianuarie din Statele Unite ale Americii, acesta având, începând din 1 februarie, interdicţie de a părăsi ţara, măsură dispusă de procurori până în 13 februarie. Nicușor Constantinescu a fost din 23 ianuarie în Statele Unite ale Americii, la Spitalul Stanford din California, pentru investigaţii medicale.