MENIU

Matteo Salvini: Pandemia de coronavirus NU mai reprezintă o urgență. Difuzarea zilnică a bilanțului - un terorism cotidian

Matteo Salvini, liderul Liga (extrema dreaptă) Italia

Liderul „Lega” (extrema dreaptă) Matteo Salvini spune că pandemia de coronavirus NU mai reprezintă o urgență. Fostul ministru de interne al Italiei a calificat marţi drept „terorism cotidian” difuzarea zilnică a bilanţurilor privind numărul de cazuri de COVID-19.

 

Criticat pentru că nu poartă mască la evenimentele publice, Salvini s-a apărat într-un interviu acordat postului de radio Rtl102.5 şi a spus că, deşi în spaţiile închise purtarea măştii este obligatorie, „în aer liber, dacă se respectă distanţa, putem să trăim, să zâmbim, să respirăm şi să ne apropiem de altă fiinţă umană”, transmite EFE, preluată de Agerpres.

Salvini a calificat drept „terorism cotidian” difuzarea zilnică de informaţii despre numărul contagierilor şi al deceselor provocate de coronavirus.

„Ieri (luni, 3 august - n.red.) am auzit că au fost 12 decese de coronavirus, însă în Italia au mai murit ieri 1.800 oameni, de infarct, accidente, cancer, sinucideri... (...) Cred că a şantaja şi a ameninţa cu închiderea un popor când, din fericire, deja nu mai există urgenţă, afectează enorm economia, socializarea şi cultura”, a declarat Salvini.

În Italia se înregistrează o medie zilnică de circa 250 de persoane infectate, iar până acum au fost raportate 35.172 de decese având legătură cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore, de luni până marți au fost înregistrate 190 de noi cazuri de COVID-19, iar cu  zi in urma 159 de noi cazuri COVID-19 și 12 decese. Până marți, 4 august, în Italia au fost confirmate 248.419 de infecții cu noul coronavirus. Italia a fost epicentrul de coronavirus în a doua fază a pandemiei, după China, din luna februarie. În 19 martie, Italia depășea China la numărul de morți - 3.405, dintr-un număr de 41.035 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, la acea dată.

Mai multe articole despre:
matteo salvini coronavirus italia