MENIU

Măsurile privind prețul la energie, analizate în cadrul unui grup de lucru din cadrul Coaliției de guvernare. Anunțul lui Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD / Foto: Inquam Photos, Ilona Andrei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, astăzi, că la nivelul coaliţiei de guvernare s-a stabilit formarea unui grup de lucru, pe lângă premierul Nicolae Ciucă, pe domeniul energiei, care să se găsească niste măsuri predictibile, pe o perioadă medie şi lungă de timp, în privinţa facturilor la energie electrică. Din acest grup de lucru vor face parte, potrivit liderului social-democrat, ministrul de resort şi specialiştii din partide, inclusiv reprezentanţii ANRE. 

”Noi avem o lege a pensiilor, care este, din câte ştiu eu, în aplicare. Pe urmă au venit nişte Ordonanţe de urgenţă care au mutat anumite termene şi cu toţii am convenit să începem să vedem o executie bugetară şi oportunităţile pentru perioada următoare. Provocările majore, eu ştiu că în luna ianuarie a fost o majorare a pensiilor, a existat şi un ajutor, haideţi să depăşim această criză energetică, şi să găsim, dacă am găsit pentru aceste două luni, anumite măsuri, să venim în continuare cu măsuri predictibile, pe o perioadă medie de timp şi o perioadă lungă.

La următoarea şedinţă a coaliţiei să se discute, concret, pe anumite propuneri, şi să fie prezenţi inclusiv reprezentanţii ANRE”, a declarat liderul PSD.

Potrivit lui Ciolacu, aceasta este ”forma cea mai corectă şi profesionistă" a unei dintre "cele mai importante probleme pe care le au românii, atât în zona privată cât şi a industriei româneşti”.

Social-democratul a menționat, în contxt, că a văzut şi alte abordări, în alte ţări europene, inclusiv pe zona casnică şi a IMM-urilor, şi pe industrie, cu scheme de ajutor din partea ministerelor de resort.

Mai multe articole despre:
ciolacu psd coalitie pret energie masuri de lucru