MENIU

Măsuri fără precedent luate de Primăria Capitalei pentru a preveni răspândirea COVID-19. Firea amenință cu demiterea managerii care nu respectă recomandările

Gabriela Firea, masuri de ultima ora

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat, astăzi, într-o videoconferință de presă, un set de măsuri suplimentare luate pentru a preveni răspândirii coronavirusului. Decizia vine pe fondul apariției primelor două cazuri de COVID-19 în București, dar și a bilanțului care indică alte 8 persoane aflate în carantină și 870 de bucureșteni izolați la domiciliu.  "Voi merge până la demiterea managerilor care nu respectă recomandărie şi deciziile”, a avertizat primarul.  

Gabriela Firea a anunțat suspendarea activității celor 14 teatre aflate în administrarea Primăriei Generale, până la data de 31 martie. „Actorii, regizorii, personalul tehnic vor fi plătiți, dar se vor realiza doar repetiții și pregătiri pentru proiecte culturale. Suspendarea concertelor, evenimentelor cultural, sportiv de către Opera Comica pentru Copii, Compania Sportul pentru Toți, Creart, Proedus, Muzeul Municipiului București și alte instituții și firme ale Primăriei București. Meciurile CSM se vor desfășura fără spectatori. Vor fi luate în continuare măsuri sporite pentru dezinfectare și decontaminare în toate mijloacele de transport în comun ale STB. Măsuri sporite în spitalele administrate de Primăria Capitalei, toate cele 19. Fac apel la managerii care se află în sala să nu facă rabat. Voi merge până la demiterea managerilor care nu respectă cu strictețe aceste recomandări și dispoziții”, a spus Firea.