MENIU

Măsuri fără PRECEDENT într-o școală din România: Elevii NU au voie să vină cu mâncare la pachet

Imagine de arhivă

O școală din Constanța le interzice elevilor să vină cu mâncare de acasă. Mai mult, o elevă de clasa a II-a a fost certată după ce a mâncat pe furiș, în pauză, relatează Realitatea PLUS. 

Părinții s-au sesizat în acest sens, după ce copiilor le-a fost interzis să vină cu pachețel de acasă. Copiii au voie să vină doar cu o sticlă cu apă. Oamenii sunt contrariați deoarece în ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii nu este prevăzut acest lucru. 

”Programul, începând de luni, 8.02.2021, va fi 8:00- 11:30, cu ora de 45 minute și pauza de 10 minute. Intrarea elevilor în școală se va realiza pe poarta de la intrarea cadrelor didactice( la fel ca în semestrul I), în intervalul 7:30- 7:55, după care porțile și ușile unității de învățământ se vor închide, neavând pază. Elevii nu vor avea pachețel, decât sticla de apă. Rugămintea este să mănânce dimineața, astfel încât să reziste până la 11:30. Vor avea la ei, exact ca în toamna, mască de schimb și dezinfectant propriu. În clasă există dezinfectant, spirt, șervețele, dar e bine ca fiecare să aibă și propriul dezinfectant", se arată în regulamentul școlii constănțene. 

Informația legată de interzicerea venirii cu pachețel în cazul copiilor care învață la această școală a ajuns și la urechile Inspectoratului Școlar Județean, care a anunțat că analizează situația, urmând să ia măsuri în acest sens.