MENIU

Măsuri excepționale în Argeș, 12 localități ar putea intra în carantină. Pe listă, Pitești și Mioveni

Măsuri excepționale în Argeș, 12 localități ar putea intra în carantină. Pe listă, Pitești și Mioveni

Noi restricții în județul Argeș, ca urmare a creșterii alarmante a numărului de infectări cu noul coronavirus. Reunit în ședință extraordinară, miercuri după-amiază, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat o serie de noi măsuri restrictive, printre care posibilitatea ca mai multe localități, inclusiv Piteștiul, să intre în carantină, de săptămâna viitoare.

12 localităţi sunt monitorizate atent, iar în funcție de evoluţia numărului de îmbolnăviri, lunea viitoarer se va decide dacă e cazul carantinării zonale. Primele pe listă sunt Pitești și Mioveni, după care urmează Ştefăneşti, Costeşti, Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti. 

De asemenea, s-a luat decizia suspendării tuturor evenimentelor publice de tip târg, bâlci și alte asemenea, precum și activitatea de agrement în spații de tip piscină, bazin de înot.22

Și programul teraselor a fost redus până la ora 22.00 în cursul săptămânii și ora 23.00 în weekend, potrivit realitateadearges.

În judeţul Argeş s-au înregistrat raportat 89 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 432 de argeșeni sunt în spital, dintre care 16 la ATI, iar alți 350 s-au externat la cerere.

De la începutul pandemiei, în judeţul Argeş au fost raportate 93 de decese. 

Mai multe articole despre:
arges carantina virus covid pitesti