MENIU

MĂSURI DRASTICE luate de Grecia, chiar înainte de Sărbători: Ce se întâmplă cu masca de protecție

Mască de protecție anti-Covid

Grecia a anunţat, astăzi, că purtarea măştilor sanitare va fi obligatorie atât în interior, cât şi în exterior în perioada sărbătorilor de sfârşit de an, totul în încercarea de a limita răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

"Sunt multe deplasări în perioada sărbătorilor de sfârşit de an, iar mulţimile mari se adună în aer liber", a explicat ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris, menționând că purtarea măştilor sanitare atât în interior, cât şi în exterior va fi obligatorie "începând de vineri, de la ora 04:00 GMT" până cel puţin pe 2 ianuarie, relatează Agerpres.

Aceasta nu este, însă, singura măsură luate de autoritățile elene în încercarea de a limita efectele noului val de COVID-19. Din contră, în prezent toate festivităţile publice de Crăciun şi Anul Nou sunt anulate, iar călătorii care sosesc în ţară sunt sfătuiţi să se testeze în a doua şi în a patra zi de la sosire.

De altfel, potrivit ministrului Sănătății, în zilele următoare vor fi anunţate restricţii suplimentare privind activităţile de divertisment, sportive şi telemunca pentru perioada de după 3 ianuarie.

Până în prezent, coronavirusul a făcut peste 20.000 de morţi în Grecia, iar peste 600 de persoane infectate se află în prezent la Terapie intensivă.

Deşi au fost administrate peste 16,5 milioane de vaccinuri în această ţară de 10,7 milioane de locuitori, inclusiv aproape trei milioane de doze de rapel, autorităţile au avut dificultăţi în a convinge populaţia de peste 60 de ani să se imunizeze.

În context, autoritățile au trecut la măsuri mai drastice. Mai exact, acestea au anunțat o amendă lunară de 100 de euro a fost impusă pentru a-i convinge pe vârstnici să se vaccineze cel puţin o dată până la jumătatea lunii ianuarie. 

Mai multe articole despre:
grecia masuri grecia masca de protectie