MENIU

Măsuri drastice în lupta împotriva Covid. Oameni încătușați și duși cu forța să se testeze - VIDEO

Sursa foto: Arhivă

China ia măsuri drastice în lupta împotriva coronavirusului. Mai mulți oameni care au refuzat testarea obligatorie au fost aliniați, încătușați și duși cu forța să se testeze de COVID.

În imaginile distribuite pe rețele de socializare se poate vedea cum aceștia sunt păziți cu arma de forțele de ordine. 

China își trimite deja cetățenii în adăposturi anticaniculă

Viitorul omenirii ar putea fi sub pământ, din cauza temperaturilor tot mai mari. Metropolele cu zeci de milioane de locuitori sunt deja afectate de temperaturile extreme, iar autoritățile, locale sau centrale, caută măsuri disperate. În China, unde zeci de orașe sunt sub atenționări de căldură, oamenii au fost îndrumați să se refugieze in adăposturi subterane.

Un val de căldură se extinde în China, locuitorii recurgând la adăposturi antiaeriene și fântâni publice pentru a se răcori, în timp ce 84 de orașe din întreaga țară au emis miercuri avertismentele lor de alertă roșie de cel mai înalt nivel.

În estul și centrul Chinei, inclusiv la Nanjing, temperaturile au depășit 40 de grade Celsius, potrivit The Nanjinger, iar oamenilor li s-a recomandat să se refugieze într-un adăpost antiaerian.

Persoanele cu COVID din Hong Kong, obligate să poarte brăţări electronice

Autorităţile sanitare din Hong Kong au anunţat luni că, începând de vineri, 15 iulie, persoanele cu COVID-19 şi aflate sub ordin de izolare la domiciliu vor fi obligate să poarte brăţări electronice.

Prin această măsură se doreşte ca persoanele infectate să nu încalce regulile şi să nu îşi părăsească locuinţele în mod prematur, a declarat Lo Chung-mau, secretar de stat pentru Sănătate în cadrul guvernului Regiunii Administrative Speciale Hong Kong.

Mai multe articole despre:
china covid china oameni incatusati china