MENIU

Măsuri DRASTICE după creșterea cazurilor de COVID-19 - O nouă țară din UE impune RESTRICȚII celor nevaccinați 

O nouă țară din UE ia măsuri DRASTICE împotriva nevaccinaților, după modelul Austriei

Persoanele nevaccinate din UE au parte de tot mai multe restricții. Din ce în ce mai multe state iau decizii drastice împotriva răspândirii epidemiei, după ce infectările se înmulțesc. O nouă țară central-europeană impune restricții drastice celor nevaccinați, după modelul Austriei.  

Autoritățile de la Bratislava au decis măsuri drastice după ce cazurile de infectare COVID-19 cresc accelerat, iar rata de vaccinare este scăzută. Persoanele nevaccinate din Slovacia vor avea parte de restricții ca în țara vecină, în doar câteva zile.

Slovacia va impune de luni restricţii de mobilitate persoanelor nevaccinate împotriva SARS-CoV-2. Astfel, din 22 noiembrie, slovacii nu vor mai putea intra în restaurante, magazine care comercializează bunuri neesenţiale şi centre comerciale sau asista la evenimente sportive.

Restricțiile impuse în Slovacia urmează modelul celor din Austria, care au deja aproape o săptămână în aceste condiții. Măsurile au fost luate de luni,15noiembrie. În țara vecină Slovaciei, persoanele nevaccinate nu pot ieşi din casă decât pentru a merge la muncă, a ajuta persoanele în vârstă sau a face cumpărături de primă necesitate, adică pentru a cumpăra alimente sau medicamente.

Potrivit restricțiilor ce intră în vigoare din 22 noiembrie în Slovacia, doar persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele şase luni vor putea participa la activităţi de agrement, asista evenimente publice şi intra în baruri şi restaurante.

"Ca prim-ministru, am responsabilităţi şi nu vreau să mă joc cu vieţile cetăţenilor", a declarat joi şeful guvernului, Eduard Heger, la anunţarea noilor măsuri într-o intervenţie televizată.

Slovacia, cu o populaţie de 5,5 milioane de locuitori, a înregistrat un număr record de îmbolnăviri în ultimele zile, cu peste 8.000 de cazuri raportate marţi, iar medicii au avertizat că au rămas puţine paturi disponibile la terapie intensivă, potrivit EFE, relatează agerpres.ro.

Pe al treilea loc în topul negativ al vaccinării din UE, cu doar 45 % din populaţie vaccinată cu schema completă, în condițiile înmulțirii cazurilor de COVID-19, multe spitale din Slovacia se află la limita capacităţii ca urmare a noului val al pandemiei de COVID-19.