MENIU

Măsuri de URGENȚĂ la Guvern în criza energetică. Nicolae Ciucă anunță AJUTOR pentru Complexul Energetic Oltenia

Nicolae Ciucă, premierul României / Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a făcut astăzi, în debutul ședinței de Guvern, o trecere în revistă a celor mai importante subiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței Executivului. Vorbim despre măsuri de urgență în criza energetică generată de Rusia și care amenință covârșitor Europa. 

Șeful Execuitivului a anunțat, astfel, ajutor pentru Complexul Energetic Oltenia. 
 
"Eete foarte important de finalizat și de concretizat acest buget. Am avut discuții cu conducerea complexului energetic (Oltenia - n.r.)  - și există acest angajament - am stabilit ca în cel mai scurt timp să sporească producția de energie. În acest fel să îndeplinim două obiective - să putem să beneficiem de exploatare și punerea în folosință a capacității și să continue procesul de modernizare și să îndeplinim condițiile de decarbonizare în acest proces de obținere a energiei electrice.

Prin alocarea a 1,2 miliarde de euro din fondul de modernizare, ușor, ușor complexul va face tranziția de la cărbune la gaz și-și va spori capacitatea de producție de la 1200 la 1900 MW. E un demers cât se poate de important, așa încât să continuăm procesul prin care să realizăm obiectivul de realizare a independenței energetice a țării noastre", a afirmat Ciucă.

 

De asemenea, premieul României a precizat că "este important să continuăm să îndeplinim obiectivele asumate prin programul de guvernare".
 
"Adaptarea legislației naționale la nivel european, în conformitate cu prevederile Directivei Omnibus pentru a asigura acele elemente de siguranță sportita a consumatorilor. Autoritățile cu responsabilități de control să poată să își desfășoare activitatea și să se asigure toate măsurile necesare astfel încât să fie asigurată protecția și drepturile consumatorilor", a afirmat premierul.
 
"Cetățeanul rămâne în continuare în centrul preocupărilor Guvernului român", a subliniat acesta.
 
Citește și Ședință de guvern - proiecte vitale pentru români, pe ordinea de zi