MENIU

Măsuri de CRIZĂ ca urmare a exploziei de infectări: Bolnavii COVID, transportați cu microbuzele ISU

Măsuri de CRIZĂ ca urmare a exploziei de infectări: Bolnavii COVID, transportați cu microbuzele ISU

Valul de noi infectări obligă autoritățile să găsească soluții rapide pentru transportul și îngrijirea bolnavilor de coronavirus. În Bucuresti, cazurile ușoare sunt transportate cu microbuzele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), pentru că sunt multe persoane care au nevoie de asistență medicală. După fiecare transport, mașinile merg la decontaminare la un centru special. relatează Realitatea PLUS. 

Sunt foarte multe mașini care vin la decontaminare având în vedre că numărul intervențiilor a crescut ca urmare a exploziei de cazuri din ultima perioadă.

"Este o creștere semnificativă de intervenții. Lumea nu crede ceea ce se întâmplă. Mulți nu înteleg ce se întâmplă și de aceea noi trebuie să intervenim. Oamenii nu vor să recunoască (că sunt infectați - n.r.), iar noi suntem expuși. (...) Și la intrarea, și la ieșirea din serviciu facem decontaminarea personală, pe mâini, mașina, suprafețe cu care intrăm în contact.

Am avut o persoană care nu a recunoscut că e confirmată deși știa. La spital s-a confirmat 9testul pozitiv - n.r.), atunci tot peechipajul (de la ISU - n.r.)  a intrat în izolare", a afirmat Niculae Cristea, lucrător ISU care se ocupă de decontaminare.

De la începutul pandemiei și până în prezent, peste 10.000 de mașini au fost decontaminate în România. Cei de la ISU București - Ilfov transportă bolnavii în stare bună cu microbuzul. Numai în aceată dimineață au fost transportați 10 pacienti către unitățile spitalicești din Capitală.

 

Mai multe articole despre:
bolnavi covid microbuze isu