MENIU

Măsură inedită luată de autoritățile spaniole: Fumatul pe străzile foarte aglomerate, INTERZIS în Galicia

Măsură inedită luată de autoritățile spaniole: Fumatul pe străzile foarte aglomerate, INTERZIS în Galicia

Provincia spaniolă Galicia interzice, începând de astăzi, fumatul pe străzile și terasele cafenelelor unde nu este posibilă menținerea unei distanțe de securitate de cel puțin doi metri între persoane. Inedita măsură luată de autoritățile spaniole vizează stoparea transmiterii infecției cu virusul SARS-CoV-2, relatează AFP, citat de HotNews.ro.

Vă reamintim că societatea spaniolă de epidemiologie a recomandat, la sfârșitul lui iulie, interzicerea fumatului în exterior deoarece "fumătorii care sunt infectați și asimptomatici pot emite picături care conțin virusului, atrăgând riscuri pentru restul populației".

Galicia, care are 30 de cazuri detectate la 100.000 de locuitori, față de 97 cazuri/100.000 locuitori în restul Spaniei, a luat și alte măsuri preventive, printre acestea numărându-se restrângerea numărului de clienți în magazine, interdicția reuniunilor de peste zece persoane sau limitarea vieții nocturne.

În afară de insulele Canare, purtatul măștii este obligatoriu în întreaga Spanie, una dintre cele mai afectate țări de pandemie, cu 28.579 de decese și 376.864 de cazuri confirmate de la debutul pandemiei și până în prezent. 

Mai multe articole despre:
spania coronavirus