MENIU

Măștile FFP2, recomandate în VALUL Omicron, prea scumpe pentru români - Câți bani trebuie să scoată din buzunar

Măștile FFP2, recomandate în VALUL Omicron, prea scumpe pentru români - Câți bani trebuie să scoată din buzunar

Românii ar trebui să cheltuiască sute de lei din buzunar pentru măștile FFP2. De pildă, în cazul unei familii cu patru membri, costul minim este de 170 de lei pe lună, pentru a respecta toate indicațiile. Măștile chirurgicale sunt ceva mai ieftine, dar sint foarte multi romani care nici macar pe acestea nu si le permit. 

Specialiștii spun că măștile FFP2 trebuie schimbate dacă se umezesc sau dacă nu mai stau fix pe față sau le dăm jos de prea multe ori, adică ar trebui să fie schimbate zilnic.

Un calcul arată că o familie cu patru membri ar cheltui, lunar, de la 172 de lei până la peste 2.000 de lei pe aceste măști FFP2, în funcție de prețurile la care sunt vândute.

În același timp, pentru măștile chirurgicale, costul pe lună în cazul unei familii cu patru membri, ar ajunge la doar 36 de lei. Acest tip de măști sunt mult mai ieftine, vândute chiar și cu 070 de lei bucata. Trebuie să fim atenți la ce cumpărăm, pentru că medicii spun că pentru a fi siguri că măștile sunt chirurgicale trebuie ca acest lucru să fie scris pe ambalajul și să aibă avizul Ministerului Sănătății.

CÂT COSTĂ MĂȘTILE FFP2
Cea mai ieftină: 1.44 lei/buc. => 172 lei/lună/4 persoane
Preț intermediar: 5.99 lei/buc. => 718 lei/lună/4 persoane
Preț intermediar: 10 lei/ buc => 1.200 lei/lună/4 persoane
Cea mai scumpă: 49.99 lei/buc => 5.998 lei/lună/4 persoane

Preț mediu: 17,28 lei/buc => 2.073 lei/lună/4 persoane
Sursa: site-uri de anunțuri/Realitatea PLUS

MĂȘTILE CHIRURGICALE, MAI IEFTINE CA MĂȘTILE FFP2
Cea mai ieftină: 0,7 lei
Pachet 50 bucăți: 15 lei => 36 lei/lună/4 persoane
Sursa: site-uri de anunțuri/Realitatea PLUS

Românii spun însă că nu își pot permite măștile FFP2, pentru că sunt destul de scumpe. Cu toate acestea, mulți au spus că vor purta acest tip de mască.