MENIU

Mascaţii au blocat o localitate din Timiş pentru a reconstitui momentul unei crime, la o nuntă

Vărsarea de sânge petrecută acum mai bine de 3 luni în Lenauheim, în urmă căreia un tânăr, tată a trei copii s-a prăpădit, este în continuare în atenţia poliţiştilor şi procurorilor din Timiş.

Aceştia au vrut să stabilească noi elemente din filmul crimei şi au mers în această dimineaţă în comună pentru reconstituirea faptelor, care au început cu un scandal pe străzile localităţii între invitaţii de la o nuntă şi membrii unei familii.

Anchetatorii susţin că operaţiunea de joi e ultima veriga înaintea trimiterii în judecată a bărbatului suspectat că ar fi ucis în plin stradă un tânăr şi i-ar fi lovit pe părinţii acestuia, scrie Opinia Timişoarei.

Mama tânărului ucis în bătaie reaminteşte că nenorocirea s-a petrecut doar pentru că fiul ei a îndrăznit să-l certe pe un şofer care circulă cu viteză pe străzile din comună. N-a reuşit nici acum să treacă peste cele întâmplate în acea seară de iulie, iar astăzi, când l-a revăzut pe cel acuzat că i-a omorât băiatul, cu greu a putut fi oprită să nu se repeadă asupra lui.

Strada din Lenauheim pe care a avut loc omorul a fost complet blocată de mascaţii de la trupele speciale, în timp ce poliţiştii de la judiciar şi procurorii criminalişti încercau să refacă filmul tragediei.

Mai mulţi martori, dar şi principalul suspect, care e arestat încă din acea noapte de 19 iulie, le-au arătat oamenilor legii cum s-au petrecut faptele. Declaraţiile celor implicaţi în bătaia la care au participat atunci 15 persoane au fost filmate de criminalişti, iar imaginile vor constitui proba la dosar.

Reconstituirea a durat aproape 2 ore, timp în care suspectul a fost în permanentă păzit de luptătorii de la trupele speciale. El le-a povestit anchetatorilor ce s-a întâmplat şi a susţinut că este nevinovat şi că nu a făcut altceva decât să se apere.

Printre cei audiaţi astăzi s-au numărat şi câţiva dintre invitaţii unei nunţi, printre care şi socrul mic, implicaţi în războiul din stradă.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă până la 15 de ani de închisoare pentru omor.

Mai multe articole despre:
nuntă crimă mascaţi