MENIU

MASCA rămâne obligatorie la Londra și după eliminarea totală a restricțiilor în 19 iulie, în Marea Britanie

MASCA rămâne obligatorie la Londra, odată cu eliminarea totală a restricțiilor în 19 iulie

Mai sunt doar câteva zile până la Marea Relaxare din Marea Britanie. Restricțiile anti-COVID-19 urmează să fie eliminate. Va rămâne însă obligatorie masca de protecție în capitala Regatului Unit.

 

Londra: Masca de protecție va rămâne obligatorie în transportul în comun, chiar dacă la nivel național restricțiile anti-pandemie se vor elimina aproape în totalitate
 Știri 14 iulie 2021  Munteanu Carmen

Primăria Londra a anunțat miercuri că purtarea măştii de protecție va rămâne obligatorie în transportul în comun din Londra, chiar dacă din 19 iulie, la nivel național, vor fi ridicate aproape în totalitate restricţiile impuse de pandemia de COVID-19.

Premierul Boris Johnson a confirmat deja, luni că, odată cu 19 iulie, distanţarea şi purtarea măştii nu vor mai fi obligatorii. Totuși, rămâne recomandarea, nu obligativitatea, de a fi purtată în continuare în spațiile publice închise şi aglomerate, cum ar fi, de exemplu, și transportul public.

Primarul Sadiq Khan și-a explicat decizia prin grija față de londonezi. Acesta a declarat că refuză „să îi pună în pericol pe londonezi şi relansarea oraşului nostru”.

Primarul laburist critică și el, ca și mai mulți medici și epidemiologi, eliminarea totală a restricțiilor, pe 19 iulie, decizia premierului conservator Johnson, de a lăsa infecțiile să se răspândească. Specialiștii nu sunt de acord cu decizia, mai ales că se întrevăd riscurile noilor variante şi de COVID-19 la tinerii care nu au fost încă vaccinaţi.

„Opţiunea cea mai simplă şi mai sigură ar fi fost ca guvernul să menţină obligaţia naţională de a purta mască în transportul public”, a mai declarat primarul Sadiq Khan.

Astfel că în Londra va rămâne obligatorie purtarea unei măști, mai ales că agenții rețelei de transport vor verifica respectarea deciziei primarului. Accesul în mijloacele de transport în comun din Londra a celor care nu poartă mască, cu excepţia cazurilor speciale, va fi refuzat. 

Peste 200.000 de persoane au fost oprite anul trecut să circule cu mijloacele de transport din cauza nepurtării măștii de protecție, potrivit Transport for London, scrie AFP, citată de Agerpres.