MENIU

Masca, OBLIGATORIE în spațiile deschise din Hunedoara

Masca devine obligatorie în spațiile publice deschise din Hunedoara

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a introdus, de vineri, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise în 24 de localităţi ale judeţului. Decizia a fost luată în contextul în care incidenţa cazurilor Covid-19 a depăşit pragul de trei la 1.000 de locuitori.

În județul Hunedoara, masca de protecţie trebuie purtată obligatoriu de  toate persoanele de peste cinci ani și în vecinătatea instituţiilor de învăţământ, pe o rază de 50 de metri, şi în spaţiile publice deschise precum pieţe, târguri, staţii de autobuz sau zone pietonale comerciale.

La procesiunile religioase şi pelerinaje pot participa doar persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea în care are loc evenimentul respectiv. De asemenea, nunţile, botezurile, mesele festive sunt interzise.

Cele 24 de localităţi unde masca de protecţie este obligatorie în toate spaţiile deschise sunt situate în mediul rural. În alte 20 de localităţi, printre care se află oraşele Brad, Hunedoara, Petrila şi Simeria, incidenţa cumulată a cazurilor de Covid-19 a depășit 1,5 la mia de locuitori, dar se află sub limita de 3.

Administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise au obligația să afișeze la loc vizibil informaţiile despre obligativitatea purtării măştii de protecţie, a mai precizat CJSU Hunedoara, citat de Agerpres. 

Mai multe articole despre:
masca obligatorie hunedoara