MENIU

Masca, OBLIGATORIE în Caracal și în spațiile deschise. Colegiul ”Ion Minulescu” din Slatina, în scenariul roșu

Masca, OBLIGATORIE în Caracal și în spațiile deschise

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Olt a decis, marți, introducerea obligativității purtării măștii de protecție și în spațiile deschise din municipiul Caracal, după ce incidenţa cazurilor de Covid-19 a ajuns la 2,7 la 1.000 de locuitori. Restricții au fost decise și pentru cinci comune. Măsurile intră în vigoare joi, 15 octombrie. 

Localitățile supuse restricțiilor sunt Milcov (2,72), Perieţi (2,54), Bălteni (1,90), Dobreţu (1,68) şi Brebeni (1,53). Din 15 octombrie şi până la scăderea ratei de incidenţă a cazurilor de Covid-19 sub 1,5 la mia de locuitori, se suspendă activităţile cu publicul în restaurante și cafenele. În cazul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, activitatea acestora este permisă numai pentru clienţii cazaţi în respectivele unităţi. Va fi suspendată și activitatea operatorilor de jocuri de noroc, exceptând agenţiile Loteriei Române şi pe cele de pariuri sportive.

În muncipiul Caracal şi în comuna Cezieni, restricţiile introduse săptămâna trecută, vizând activitatea restaurantelor, cafenelelor, operatorilor de jocuri de noroc şi sălile de teatru şi spectacole din spaţii închise, rămân în vigoare până la scăderea sub 1,5 la 1.000 de locuitori a ratei de incidenţă a infectărilor cu noul coronavisus, a transmis CJSU.

În privința unităților de învățământ, cel mai mare colegiu din municipiul Slatina, ”Ion Minulescu”, și cinci clase de gimnaziu şi liceu de la Liceul Teoretic ”Ioniţă Asan” din Caracal vor funcționa în scenariul roșu/online două săptămâni, informează Agerpres. 

Mai multe articole despre:
caracal masca obligatorie