MENIU

MASA de REVELION. 10 rețete festive DELICIOASE pentru MASA dintre ANI

Impresioneaza-i pe cei dragi, dar si pe invitati, cu o masa speciala in care bucatele delicioase si aromele irezistibile sa imbie in mod placut papilele gustative ale tuturor. Iata 10 retete de zile mari care ii vor cuceri pe invitati in Noaptea dintre Ani, propuse de garbo.ro. 

1. CHEESECAKE CU CAFEA Pentru blatul de biscuite (diametrul de 24 cm): cheesecake cu cafea 100 g unt 120 g zahar brun 1 ou 50 g cafea boabe 75 g miez nuca 175 g faina 1/2 lingurita praf de copt 1 lingurita extract vanilie 1 praf sare Incingem cuptorul la 190 grade Celsius. Punem nucile intr-o tava si le dam la cuptor pentru 7 minute. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Intr-un castron amestecam faina cu sarea si praful de copt. Punem in blender boabele de cafea macinata si macinam cafeaua (nu o transformam in pudra!!), astfel incat sa lasam bucatele de boabe de cafea. In acelasi blender maruntim si nucile. Intr-un castron mai mare mixam bine de tot untul la temperatura camerei, pana obtinem o crema pufoasa, adaugam zaharul, mixam din nou, dupa care incorporam oul. Adaugam cafeaua macinata, nucile si faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framantam repede de tot o biluta de aluat. Acoperim tava aragazului cu hartie de copt. Asezam in centrul ei un inel de tort cu diametrul de 24 cm. In interiorul inelului punem biluta de aluat pe care o aplatizam cu mana, astfel incat aluatul sa se distribuie uniform si sa acopere tot interiorul inelului de tort. Dam blatul la cuptorul incins pentru 15 minute, pana ce observam ca pe margini biscuitele capata o culoare usor maronie. In mijloc biscuitele va fi pufos si va parea necopt. Insa odata racit, va capata consistenta unui biscuite obisnuit, insa cu dimensiuni mult mai mari. Lasam biscuitele la racit pe un gratar de copt.

2. RULOURI DIN SOMOTEI CU SPARANGHEL SI BACON Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic, se sareaza si se aromatizeaza cu ierburi de Provence. Varfurile de sparanghel se baga in apa clocotita cu sare, se fierb 5 minute apoi se clatesc cu apa rece si se pun in sita la scurs. Se intind pe o planseta feliile de bacon, deasupra se suprapun fileurile din somotei condimentate si cate 3 fire de sparanghel, apoi se ruleaza strans si se prind capatele rulourilor cu cate o scobitoare. Se incinge uleiul in tigaie impreuna cu catelul de usturoi zdrobit, apoi se prajesc bine rulourile pe toate partile. La sfarsit, se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc cat sa se evapore sosul de vin. Se servesc rulourile fierbinti stropite cu sos din tigaie. Pofta buna!

 

3. FRIPTURA DE PORC CU ROZMARIN, USTUROI SI MASLINE Ingrediente necesare: 1 bucata pulpa de porc 2-3 catei de usturoi cateva crengute de rozmarin proaspat o mana de masline fulgi de chilli sare si piper dupa gust putin ulei Mod de preparare friptura de porc cu rozmarin, usturoi si masline: Pulpa de poc se spala, se zvanta si se freaca bine cu sare. Se aseaza intr-o tava si se presara cu piper, fulgi de chilli, maslinele si usturoiul taiate cubulete.

 Mai multe pe garbo.ro