MENIU

Mărturiile pompierilor buzoieni din mijlocul infernului din Grecia: ,,E epuizant, dar ne alimentează mulțumirea localnicilor” - FOTO

Sursa foto: ISU Buzău
Sursa foto: ISU Buzău
Sursa foto: ISU Buzău
Sursa foto: ISU Buzău
Sursa foto: ISU Buzău
Sursa foto: ISU Buzău

Zece pompieri din Buzău au plecat la finalul săptămânii trecute, pentru a ajuta la acțiunile de stingere a incendiilor în insula grecească Evia. Aceștia au plecat în misiune pentru zece zile, însă nu vor da înapoi dacă se va impune să stea mai mult decât termenul stabilit inițial. Cei zece pompieri au descris experiența din mijlocul infernului din Grecia.

,,Ne-au așteptat special să ne aplaude, am rămas uimiți", ,,E greu, epuizant, dar ne alimentează mulțumirea localnicilor", ,,Incendiul se extinde rapid, facem tot posibilul să îl ținem sub control", sunt câteva dintre mărturiile pompierilor, potrivit unei postări publicate de ISU Buzău pe Facebook.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a publicat, miercuri, câteva dintre mărturiile pompierilor buzoieni care se află în Grecia.

,,În prima dintre zilele când am început dificilele acțiuni de stingere, în momentul când ne întorceam de la intervenție, murdari și obosiți, am fost așteptați de un grup de localnici ce s-au strâns în fața mănăstirii unde ne odihnim pentru a ne aplauda și mulțumi pentru ceea ce facem pentru ei. Nu înțelegem ce ne spun, dar am putut citi mulțumirea și bucuria pe chipurile lor", a mărturisit plutonier adjutant Taman Nicu.

Un alt pompier aflat în misiune în Grecia, a făcut o mărturie la fel de emoționantă.

,,Am ajuns la 02:00 si am dormit până la 06:00, când ne-am trezit să plecăm la intervenție. Am fost frânt, dar a meritat. Incendiul se extinde foarte rapid, orice focar stins contează și nu putem pierde timp. Facem tot ce putem ca incendiul să fie lichidat cât mai repede. Avem tot ce ne trebuie, chiar și în plus, localnicii ne aduc și ei foarte des mâncare și apă, chiar dacă avem destule. Suntem obosiți după intervenții, nu e deloc ușor, dar ne odihnim și o luam de la capăt. Ceea ce contează foarte mult e gratitudinea cu care ne întâmpină localnicii, ce ne încarcă cu energie și ne oferă puterea să o luăm de la capăt în fiecare zi", a spus plutonier major Lăcustă Daniel.

 

Mai multe articole despre:
pompieri incendii grecia grecia evia