MENIU

Mărturie cutremurătoare, după arestarea directorului liceului românesc din Tiraspol: "ESTE O DRAMĂ"

Raisa Pădurean, director adjunct Liceul Lucian Blaga dinTiraspol a povestit ororile prin care trec românii de acolo

Directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost reținut de securitatea transnistreană sub pretextul de contrabandă. Alături de șeful instituției au fost reținuți contabilul liceului și șoferul cu care se deplasau. Raisa Pădurean, director adjunct Liceul Lucian Blaga din Tiraspol a povestit la REALITATEA TV în cadrul emisiunii Jocuri de putere prin ce trec în fiecare zi românii de acolo. " Este o dramă prin care trecem noi zilnic. Frică este pentru copii, dar ne gândim la Dumnezeu pentru că el ne apără", a spus Raisa Pădurean.

Directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost reținut de securitatea transnistreană sub pretextul de contrabandă. Alături de șeful instituției au fost reținuți contabilul liceului și șoferul cu care se deplasau.

Raisa Pădurean, director adjunct Liceul Lucian Blaga din Tiraspol a povestit la REALITATEA TV în cadrul emisiunii Jocuri de putere prin ce trec în fiecare zi românii de acolo. " Este o dramă prin care trecem noi zilnic. Frică este pentru copii, dar ne gândim la Dumnezeu pentru că el ne apără", a spus Raisa Pădurean.

"Au fost reţinuţi domnul director, cu contabila şi şoferul. La vamă nu aveau ce declara, n-aveau arme. Nu făceau contrabandă. Au fost opriţi de colaboratori ai Miliţiei, au rugat să fie deschis portbagajul, au încercat să le pună cătuşele.

Este o dramă prin care trecem noi zilnic. Acest conflict este de demult, se fac presiuni asupra românillor. Acum, la liceu sunt 147 de elevi, dar am avut 800.  În urma tensiunilor, părinţilor le este frică să-şi aducă copii la şcoală.
Copii la şcoală vorbesc limba română,  învaţă istoria românilor. Pentru asta luptăm. Au mai existat asemenea abuzuri. Băiatul meu nu poate să treacă liber, tinerii sunt înrolaţi împotriva voinţei lor. Frică este pentru copii, dar ne gândim la Dumnezeu pentru că el ne apăra", a povestit Raisa Pădurean, director adjunct Liceul Lucian Blaga din Tiraspol la RELIATATEA TV.

Aceasta a precizat că cel mai rău este că s-a confiscat ştampila, pentru că nu se ştie ce se poate întâmpla. "Am vorbit cu domnul director şi mi-a spus "Nu mor caii când vor câinii!" Noi suntem tari, ştim ce înseamnă greutăţi, ştim ce înseamnă să lupţi pentru dreptate", a spus Raisa Pădurean la REALITATEA TV.

Directorul liceului românesc "Lucian Blaga" din Tiraspol, eliberat de securitatea din Transnistria