MENIU

Mărturia CUTREMURĂTOARE a unui co-inculpat din Dosarul Ferma Băneasa - Puiu Popoviciu

Un co-inculpat din dosarul Ferma Băneasa – Puiu Popoviciu a povestit cu lux de amanunte prin ce a fost nevoit să treacă când a fost băgat la închisoare pe "prezumţia de vinovăţie".

Mihai Ion Florin Luican a scris pe pagina personală de Facebook despre experienţele prin care a fost nevoit să treacă, scrie Evz.ro.

Acesta a povestit cum era nevoit să împingă vagoane şi să facă muncă necalificată, deoarece statul îi discriminează pe cei cu dosar penal.

„Mulţumesc tuturor pentru gândurile bune. Chiar şi pentru critici, atunci când le-aţi făcut. Ştiu că le-aţi făcut pentru adevăr, şi eu sunt juruit Adevărului şi Modestiei.

Din păcate, "Dosarul lui Popoviciu" a fost şi... dosarul meu...

Am trecut nevinovat prin 6 ani de chin şi muncă sub (şi chiar ne-)necalificată, câteodată la împins vagoane ad literăm, "mulţumită" prezumţiei de vinovăţie din România, care discriminează împotriva celor cu dosar penal, astfel încât să nu poată munci calificat (în meseria lor), pe motiv de linşaj mediatic şi declaraţii pe proprie răspundere că NU ai atare implicări penale... pe care nu le poţi da când altu-i adevărul, nu?

Am avut LUNGI perioade când nu am ştiut LA PROPRIU de unde să pun o pâine pe masă a două zi”, a scris Mihai Luican.

Mihai Luican a mai povestit cum banii sunt o problemă foarte mare după tot scandalul acesta. El spune că dacă nu erau părinţii săi pentru a-l susţine material, nu ar fi avut cu ce să-şi hrănească familia.

„Am o mulţime de datorii... imense... şi taxe... şi popriri... sechestre şi altele...

Fără ajutorul zilnic din pensia bătrânilor mei părinţi nu aş fi reuşit să-mi hrănesc familia, şi plata facturilor m-a transformat într-unul dintre cei mai activi talciocari şi vânzători pe Olx şi Okazii, pe unde s-a dus TOT ce am agonisit vreodată”.

„Mi-a dat însă Dumnezeu putere, o familie unită şi o mâna de prieteni

inimoşi care din puţinul lor, nu m-au lăsat să mă prăbuşesc de tot la greu.

Acum trebuie să încerc cumva să depăşesc acest VIOL, aceşti 6 ani furaţi din viaţă mea, a fiului meu şi a părinţilor mei - care au fost siliţi să trăiască această înjosire stropită cu dispreţ dintr-o zvâcnire servilă a unui pix ce nu are nici o răspundere pentru vieţile pe care le poate strivi cu un simplu strănut.

Procurorul Nicolae Marin, dimpreună cu perechea de procurori Doru Ţuluş şi Claudia Roşu (vizaţi acum de anchetă LULUTEI din DNA pentru ilegalităţi) mi-a aruncat din vârful buzelor un "asta-i viaţă" şi a zâmbit crud când m-a aruncat în instanţa NEVINOVAT, că să zică şi Judecătorul "ce trebuie"...

Voi DOVEDI aceste afirmaţii PUBLIC că să JUDECĂM TOŢI".

Vezi mai multe pe Evz.ro.