MENIU

MARTOR OCULAR. Salvare SPECTACULOASĂ în Mediterană: 358 de imigranţi FĂRĂ APĂ şi HRANĂ, în DERIVĂ

MARTOR OCULAR. Aproape 360 de imigranţi din Asia şi Africa, printre care şase femei şi un copil, au fost salvaţi, din Marea Mediterană, de un tanc petrolier aflat sub pavilion elen. Ei călătoreau cu o ambarcaţiune din lemn, supraaglomerată, şi se aflau în derivă de mai multe zile, fără hrană sau apă.

Ambarcaţiunea pe care se aflau cele 358 de persoane a fost reperată la aproape 150 de km de coasta Libiei. După ce au ajuns pe tancul petrolier, imigranţii le-au mulţumit, cum au putut, salvatorilor.

Imigranţii provin din Siria, Libia, Nigeria şi Bangladesh. Pe tancul petrolier au primit mâncare, apă, haine şi asistenţă medicală. Vasul îi va duce în Sicilia. Comandantul navei a contactat deja autorităţile italiene.

Imaginile ne-au fost trimise de Adrian, un electrician român care lucrează pe tancul petrolier. Alţi trei români fac parte din echipajul navei, alături de marinari greci şi filipinezi.

Vă reamintim, materialele dumneavoastră pot fi revăzute şi pe portalul realitatea.net. Şi nu uitaţi dacă aţi fost martorul unui eveniment inedit care poate deveni o ştire, ne puteţi trimite imaginile pe adresa martorocular@realitatea.net sau pe portalul realitatea.net, la rubrica martor ocular.