MENIU

Marius Oprea: Monica Macovei a primit un CD pe care se afla opisul dosarelor din arhiva SIPA

<p>Macovei: Toader a &icirc;ncălcat separaţia puterilor &icirc;n stat. Cererea de revocare a şefei DNA, ilegitimă</p>

Marius Oprea, fost consilier de stat în perioada în care Călin Popescu Tăriceanu a ocupat funcția de premier, care apare ca făcând parte din prima comisie de inventariere a arhivei SIPA, a făcut o dezvăluire despre primele zile de după închiderea serviciului, potrivit EVZ.

Acesta a povestit un episod halucinant care o implică pe fostul ministru Monica Macovei: „La scurt timp după ce s-a dat hotărârea de guvern din ianuarie 2006 prin care se stabilea inventarierea arhivei SIPA Monica Macovei şi Dan Tapalagă au vizitat într-o seară, spre noapte, locul în care erau ţinute dosarele. Aceasta este o vizită pe care a recunoscut-o zilele acestea şi Tapalagă. Îmi aduc aminte că un ofiţer din acea perioadă mi-a povestit că erau trei angajaţi ai SIPA care au condus-o pe Macovei şi că aceasta, după ce a făcut scandal pentru modul în care erau aruncate dosarele, a petrecut mai bine de o oră în arhivă. Ofiţerul mi-a povestit însă că exista un opis în două exemplare al arhivei SIPA, în care exista lista dosarelor, iar un CD cu acest opis a primit şi Monica Macovei în acea noapte”.

Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat din nou, joi, declasificarea tuturor documentelor privind arhiva SIPA/DGPA și o anchetă privind presupusa scurgere de documente clasificate din Ministerul Justiției.

 

Mai multe articole despre:
Monica Macovei Marius Oprea arhiva SIPA