MENIU

Pași mărunți privind noua Lege a Educației: proiectul se află în continuare în lucru. Ce se va întâmpla cu salariile dascălilor - Anunțul ministrului Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi

Ministrul Muncii Marius Budai a declarat, miercuri seara, la iesirea de la negocierile de la sediul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, ca speranta privind incheierea grevei si intoarcerea elevilor in banci "este mult mai mare decat la ultima intalnire", subliniind ca "dialogul a fost unul constructiv". "Solicitările sunt legitime doar că trebuie să găsim acel echilibru în care să ne gândim și la copiii și la dascălii noștri", a transmis ministrul.

"A fost o gândire pornită de la Legea 153, după care am avut întâlniri, în jur de vreo 10 întâlniri pe noua lege a salarizării, până acum, doar cu sindicatele, doar cu Ministerul Educaţiei. Suntem în postura în care împreună cu toate ministerele, construim anexele, viziunea ministerelor asupra anexelor. Anexa de la Educaţie este deja de 3 săptămâni la Banca Mondială. Urmează să primim răspunsul. Încercăm să nu discutăm doar pe anexe, pentru că este extrem de periculos, că n-o să ajungem şi n-o să avem anvelopa totală pentru a putea fixa, dar suntem în dinamică şi asta e foarte important.

Trebuie sa rezolve revendicarile (sindicatelor din educatie - n.r.), sa fim extrem de realisti in ce masura se poate realiza, insa determinarea parlamentara exista. Avem credinta ca e clar ca trebuie sa fie randul educatiei", a afirmat Budai, referindu-se la Legea salarizarii unitare.

Ministrul social-democrat a adaugat: "Sunt un prieten al sindicalistilor. Cu siguranta ca solicitarile sunt legitime doar ca trebuie sa gasim acel echilibru in care sa ne gandim si la copii dar bineinteles si la dascalii nostri. 

Speranta e muilt mai mare decat la ultima intalnire. Dialogul a fost constructiv. Pana nu inchidem acest aspect nu se mai poarta negocieri pe rotativa. De sambata nu le mai purtam (negocierile - n.r.)", a mai spus ministrul.

Mai multe articole despre:
negocieri educatie greva budai