MENIU

MARIOARA MURARESCU A MURIT. "M-am îmbolnăvit încă o dată de FOLCLOR", spunea MARIOARA MURARESCU

<p><a href="http://www.realitatea.net/tag/marioara-murarescu_558125" target="_blank">MARIOARA MURARESCU A MURIT</a>, la 66 de ani. Realizatoarea TV MARIOARA MURARESCU, despre cel mai drag proiect, TEZAUR FOLCLORIC</p>

MARIOARA MURARESCU A MURIT. Îndrăgita realizatoare de emisiuni TV MARIOARA MURARESCU a murit, după o lunga suferinţă, la 66 de ani. Emisiunea TEZAUR FOLCLORIC era cel mai îndrăgit şi longeviv proiect al MARIOAREI MURARESCU. 

MARIOARA MURARESCU A MURIT. Realizatoarea de televiziune MARIOARA MURARESCU a încetat din viaţă în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 66 de ani, după o îndelungată suferinţă.

MARIOARA MURARESCU A MURIT. Despre cel mai IUBIT PROIECT al său: TEZAUR FOLCLORIC.

Ideea emisiunii TEZAUR FOLCLORIC a venit de la MARIOARA MURARESCU, om de radio la acea vreme. Ea povesteşte că “s-a îmbolnăvit încă o dată de folclor” în Maramureş, pe vremea când era încă studentă, după ce dragostea pentru ritmurile satului incubase în anii de Conservator. La primele ediţii nu exista nici măcar un generic. Imponderabila imagine a a tinerei călare pe calul alb, care s-a întipărit în memoria colectivă ca o cheie magică ce deschide Tezaurul Folcloric, a fost extrasă din filmările pe care le-a făcut echipa în Mehedinţi.

Puţină lume ştie, spunea MARIOARA MURARESCU într-un interviu acordat Q Magazine, că în acea zonă de munte şi femeile umblă călare. Acesta este motivul pentru care a păstrat “amazoana” în generic în toţi aceşti ani.

MARIOARA MURARESCU A MURIT. CEA MAI MARE BUCURIE a MARIOAREI MURARESCU

MARIOARA MURARESCU spunea, într-un interviu oferit revistei Q Magazine: "Am generaţii întregi de telespectatori şi mă bucur că în aceşti ultimi ani am reuşit să-i fac să se apropie de folclor chiar şi pe acei oameni care răsuceau butonul pentru a închide televizorul când auzeau muzica populară."

MARIOARA MURARESCU a fost realizatoare şi prezentatoare a emisiunii de televiziune "Tezaur folcloric", difuzată pe TVR. În 1971 şi-a început cariera la Radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni "Tezaur Folcloric" a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii.