MENIU

Marian Munteanu: "Domnul Iliescu nu îmi poate provoca nici emoţii, nici surprize!"

Marian Munteanu, liderul studenţilor din Piaţa Universităţii în 1990, a declarat într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV că sentinţa dată astăzi în dosarul Mineriadei este un început pozitiv de însănătoşire a statului român şi că poporul român a dat dovadă că este răbdător.

"E un semn de început de însănătoşire a statului român, pentru că nu România a fost bolnavă în acești 25 de ani, ea a fost îmbolnăvită de un număr prea mare funcționari care nu și-au făcut datoria sau care au acţionat împotriva intereselor poporului român. Mineriada este unul dintre aceste momente. Eu văd  că în sfârșit oamenii încep să își facă datoria. Este un început îmbucurător.  
 
Domnul Iliescu nu îmi poate provoca nici emoţii, nici surprize! Nu mi-a provocat nici acum 25 de ani nu o să-mi provoace nici astăzi. Tristeţea mea este că dincolo de câțiva reprezentați sus puși ai establishmentului nostru politic au fost mulți alții care le-au stat alături. Eu văd în acest început de anchetă un semn, că profesioniștii din acest stat încep să nu mai stea alături comenzilor politice. România a suferit în 25 de ani de un soi de rezervă, retragere a oamenilor competenţi din activitatea lor, iar în cazul justitiţiei această retragere a produs consecinţe dramatice. Nu s-a făcut aproape nimic 20 și ceva de ani. Nu mă refer doar la cazul Mineriadă, deşi acesta a zguduit o ţară întreagă şi au fost ecouri internaţionale complet defavorabile României.
 
Poate că răbdarea românilor va primi în sfârșit un răspuns pozitiv, nu în sensul unor răzbunări că nu este cazul, ci în sensul unui început de instituire a unui stat de drept."", a declarat Marian Munteanu.

 

Dosarul Mineriadei. Iliescu și Măgureanu, puși sub învinuire pentru infracţiuni împotriva umanităţii

Mai multe articole despre:
Ion Iliescu dosarul mineriadei Marian Munteanu