MENIU

Marea de la munte - locul de poveste din România tot mai căutat de turişti

Străbat sute de kilometri pentru a vedea marea de la munte şi pentru a se bucura de frumuseţea lacului şi a munţilor de la Colibiţa. Turiştii care vizitează Colibiţa sunt încântaţi de frumuseţea pesajului, dar şi de ospitalitatea celor pentru care turismul a devenit o afacere.

Despre lacul de acumulare turiştii aud poveşti şi legende care le dau fiori. Localnicii spun că ar fi blestemat pentru că este construit deasupra unui sat. Oamenii spun că din acest motiv trupurile celor care sfârşesc înecaţi acolo nu sunt niciodată găsite.

Legenda însă nu îi sperie pe cei care vor o oază de linişte şi un concediu frumos.

Plimbări cu hidrobicicleta sau cu barca, pescuit, trasee montane, plimbări cu bicicleta ori cu maşini de teren sau călărie! Sunt doar câteva dintre activităţile  pe care le pot face turiştii care vizitează Colibiţa, scrie Bistriţeanul.ro.

Cine vizitează Colibiţa poate să facă plajă pentru că pe malul lacului au fost amenajate zone special pentru aşa ceva, iar proprietarii de cabane şi pensiuni au adus acolo umbrele şi şezlonguri.

În prezent sunt peste 300 de cabane, vile sau pensiuni care aşteaptă turişti din toată ţara. Cei care vor să scape de aglomeraţie, căldură şi rutină se pot relaxa la Colibiţa. Un loc de vis, cu peisaje superbe, unde găseşti munte şi plajă la un loc.

Cine nu închiriază o cabană şi vrea să fie comod, să nu aibă absolut nimic de făcut poate alege să stea la una dintre pensiunile din zonă. Cei mai mulţi turişti sunt din Bucureşti, Ploieşti, Buzău şi Galaţi, însă proprietarii pensiunilor spun că vizitatori sunt chiar şi din străinătate.

Untitled from Tv.Bistriteanul.ro on Vimeo.