MENIU

Marea Britanie sună din nou mobilizarea pentru vaccinarea anti-COVID! Cui este recomandată doza a 4-a doză?

Vaccin anti-Covid19

O a patra doză de vaccin anti-COVID-19 va fi propusă, începând de luni, 21 martie, unui grup de aproape 5 milioane de persoane în Marea Britanie, semn că pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat. Potrivit anunțului făcut, astăzi, de Serviciul Naţional de Sănătate( NHS), doza a patra de vaccin va fi propusă persoanelor de 75 ani şi peste această vârstă şi persoanelor imunodeprimate de peste 12 ani.

În total, vorbim despre aproximativ 5 milioane de persoane care ar trebui să primească vaccinul, dintre care 600.000 vor fi chemate să-şi facă programare chiar în cursul săptămânii viitoare.

"Ca urmare a succesului masiv a campaniei de vaccinare până în prezent, propunem celor de peste 75 de ani şi persoanelor celor mai vulnerabile o doză de supra-rapel în această primăvară pentru a-şi completa protecţia împotriva acestui virus", a afirmat ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, într-un comunicat, citat de Agerpres.

În Marea Britanie, fiecare dintre cele patru naţiuni integrante (Anglia, Scoţia, Ţara Galilor, Irlanda de Nord) îşi decid propria politică în materie de sănătate.

Reamintim că Marea Britanie a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus, înregistrând peste 163.000 de decese.

Numărul persoanelor contagiate cu COVD-19 a crescut în ultimele săptămâni, cu niveluri record în Scoţia unde o persoană din 14 a fost detectată pozitiv în săptămână dintre 7 şi 14 martie, potrivit Biroului Naţional de Statistică (ONS).

În Anglia, ONS estimează că aproximativ o persoană din 20 a fost infectată cu noul coronavirus în aceeaşi perioadă.

Nivelurile ridicate de infectare sunt provocate de răspândirea rapidă a sub-variantei BA.2 a Omicron, mai arată sursa citată.