MENIU

Marea Britanie AMÂNĂ obligativitatea prezentării testului pentru Covid. Când intră în vigoare decizia

Marea Britanie amână obligativitatea prezentării testului pentru Covid

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că se amână cu trei zile, până luni, 18 ianuarie, obligativitatea prezentării unui test negativ pentru Covid-19 la intrarea în țară. 

Anunțul a fost făcut joi de ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps.

Testul pentru Covid, care poate fi făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară, trebuie făcut inclusiv de cetățenii britanici.

Măsura privind prezentarea unui test negativ de către călătorii care intră în Marea Britanie trebuia să intre în vigoare vineri, la ora 04:00. Potrivit autorităților britanice, de luni, aceștia vor prezenta rezultatul testului companiei aeriene sau feroviare înainte de îmbarcare, în timp ce personalul de frontieră va verifica în mod aleatoriu la punctele de trecere îndeplinirea acestei măsuri. Rezultatele testului Covid-19 vor putea fi tipărite pe hârtie sau prezentate pe e-mail sau SMS pe telefonul mobil, în limbile engleză, spaniolă sau franceză.

Amenzile pentru nerespectarea măsurii pot ajunge până la 560 de euro. 

Reamintim că, chiar dacă își fac testul și rezultatul este negativ, călătorii vor trebui să intre și în carantină zece zile. 

Scoţia este pe cale să adopte o măsură similară pentru zborurile internaţionale, în timp ce Ţara Galilor şi Irlanda de Nord vor face anunţuri pe această temă în următoarele zile, notează Agrepres

Bilanțul epidemiei din Marea Britanie, a cincea cea mai afectată țară din lume, depășește 3,2 milioane de cazuri Covid-19 și 84.770 de decese. 

Mai multe articole despre:
coronavirus marea britanie test negativ covid