MENIU

Marcel Vela, avertisment după cazul cățelușului incendiat de trei copii: „Nu voi tolera sub nicio formă abuzurile și violențele asupra necuvântătoarelor!”

Cățelusul incendiat de copiii din Buzău Foto: Facebook.com/Marcel Vela

Marcel Vela a avertizat, din nou, că nu va tolera „sub nicio formă abuzurile și violențele asupra necuvântătoarelor”, după cazul cățelului incendiat de niște copii în județul Buzău. Ministrul Afacerilor Intern a anunțat că a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor, după ce un căţel a fost incendiat în judeţul Buzău de trei adolescenţi.


Ministrul Marcel Vela a anunțat că „pentru cei care nu cunosc povestea, că patrupedul „a fost victima inconștienței și teribilismului a trei adolescenți din comuna Mărgineni.” 

Citește și Cățelușul incendiat de niște copii a fost salvat! Poliția a deschis dosar penal pentru rănirea și schingiuirea animalelor

Ministrul de Interne a precizat că va fi întotdeauna „ferm cu cei care pun în pericol sănătatea acestor suflete dând dovadă de asemenea cruzimi. Cruzimile asupra animalelor comise de către tineri au consecințe extrem de grave în comportamentul lor de mai târziu și se pot transforma în infracțiuni cu violență împotriva oamenilor. Și nu mă refer doar la cazul prezentat aici.

Nu voi tolera sub nicio formă abuzurile și violențele îndreptate asupra necuvântătoarelor, motiv pentru care am propus și s-a adoptat în Guvernul României înființarea Poliției Animalelor în cadrul Ministerului Afacerilor Interne”,  într-un mesaj pe Facebook.