MENIU

Marcel Iureș îi dă viață lui ,,Octav'' în filmul omonim regizat de Serge Ioan Celebidachi

,,Octav'' poate fi un nume ca oricare altul, pentru majoritatea dintre noi. Însă pentru Marcel Iureș el reprezintă "cel mai frumos rol pe care l-a jucat vreodată și cel mai frumos film românesc din ultimii 25 de ani". Pentru că ,,Octav'' este o poveste, cu imagini calde și poetice, care celebrează viața și aduce omagii purității copilăriei, prieteniei și dragostei.  

Pe scurt,  Octav (Marcel Iureș), spune povestea unui bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale, aflat undeva în România, la ţară, cu dorinţa de a-l vinde. Ajuns în acest loc, după zeci de ani de absență, o fetiță ce-i pare cunoscută îl ia într-o călătorie miraculoasă înapoi la inocența anilor copilăriei sale din România interbelică. Amintirile îndepărtate, care se derulează sub ochii lui, aducându-l adesea în prim-plan ca protagonist principal, îl ajută să-și restabilească treptat legătura cu primii săi ani de viață și cu acest loc, de care își pierduse atașamentul.El va retrăi cele mai frumoase momente din tinerețe, dar se va confrunta și cu unele din temerile sale interioare pentru a face pace cu trecutul, redescoperindu-și astfel bucuria de a trăi.

În alte roluri îi regăsim pe: Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu și Maria Obren. Distribuția filmului include și un număr mare de copii care și-au făcut debutul în acest film.

Filmul regizat de Serge Ioan Celebidachi va intra în cinematografele din România din 6 octombrie 2017.

Mai multe articole despre:
null