MENIU

Marcel Ciolacu, vizită surpriză la Guvern înainte de MAREA RESTRUCTURARE. Ce MĂSURI ar putea lua guvernanții pentru a acoperi gaura uriașă de la buget - TĂIERI MASIVE

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

Liderul PSD Marcel Ciolacu efectuează, marți după-amiază, o vizită surpiză la sediul Guvernului.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, Marcel Ciolacu se află la Guvern, asta în condițiile în care au rămas mai puțin de 24 de ore până când miniștrii din Coaliție trebuie să prezinte aceste măsuri de austeritate, astfel încât să ne încadrăm în deficitul bugetar. Mai exact, trebuie să acopere o gaură la bugetul de stat de 20 de miliarde de lei, potrivit ministrului Finanțelor, Adrian Câciu.

Se iau în calcul mai multe posibile măsuri, printre care înghețarea salariilor bugetarilor de la 1 mai, dar și tăieri salariale. Asta  spune cel puțin ministrul Fondurilor Europene, Marce Boloș, care vorbește despre o reorganizare a salariilor din domeniul bugetar. Acestei măsuri i se opune atât premierul Nicolae Ciucă, cât și reprezentanți din PSD. 

Se ia în calcul, de asemenea, și tăierea sporurilor, dar și interzicerea cumulului dintre pensii și salarii- o măsura care a fost analizată și în trecut, dar care a fost readusă acum în atenție; înghețarea angajărilor, dar și posibile concendieri. Vorbim despre o măsură dezmințită de premier, dar si de social-democrați.

Nu în ultimul rând, miniștrii își doresc să mai taie din achizitii, în special cele cu vehiculele sau cu carburanții.  

 

Mai multe articole despre:
ciolacu guvern restructurare