MENIU

Marcel Ciolacu trimite Corpul de Control al premierului la Poșta Română - Conflict de muncă în instituție

Marcel Ciolacu trimite Corpul de Control al premierului la Poșta Română - Conflict de muncă în instituție

Premierul Marcel Ciolacu trimite Corpul de Control al premierului la Poșta Română. Totul vine în contextul în care s-au făcut verificări la Poșta Română, iar când a descoperit neregulile, rerpezentanții au anunțat că vor da în judecată Ministerul.

„Da, din câte ştiu, premierul Marcel Ciolacu a dat dispoziţie Corpului său de Control să deschidă o investigaţie la Poşta Română”, a afirmat Mihai Constantin, întrebat la finalul şedinţei de Guvern de joi dacă a trimis prim-ministrul Corpul de Control al premierului la Poşta Română.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a mai spus că „există acolo o situaţie să spunem de conflict de muncă, după cum se ştie în spaţiul public, şi se doreşte a se vedea dacă părţile şi-au respectat cadrul legal de acţiune şi de parte patronală şi de partea cealaltă”.

Decizia premierului are loc după ce șefii Poștei Române au dat în judecată Ministerul Cercetării și al Digitalizării și după ce ministrul Bogdan Ivan a trimis Corpul de Control la instituție, în urma unor scandaluri.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că premierul Marcel Ciolacu a decis trimiterea Corpului de Control al prim-ministrului să facă verificări la Poşta Română, deoarece există acolo o situaţie de conflict de muncă şi şeful Executivului doreşte să vadă dacă a fost respectat cadrul legal de acţiune.

Concedieri la Poșta Română. Peste 500 de oameni vor rămână fără loc de muncă, de la 1 septembrie

Sindicaliștii de la Poșta Română susțin că sute de oameni au primit preaviz și au fost anunțați că vor fi disponibilizați. 

Compania trimis 501 de preavize de concediere angajaților și le-a oferit și poțiunea de rămâne în companie pe posturi de poștași, reiese din informațiile adunate până acum.

Sindicaliștii s-au opus acestor decizii. Aceștia susțin că deciziile sunt ilegale deoarece au fost luate de companie fără a se consulta și cu angajatii.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu control posta romana