MENIU

Marcel Ciolacu: "Sistemul energetic, o problemă de securitate naţională. Avem nevoie de o politică coerentă şi eficientă în acest domeniu"

Marcel Ciolacu, președintele PSD

PSD susține necesitatea valorificării oportunităţilor oferite prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru o reformă "reală" a sistemului energetic care să asigure eficienţă, precum şi o dezvoltare durabilă prin intermediul digitalizării. Identificarea soluţiilor pentru un cadru legislativ vizând tranziţia către energia verde, precum şi finalizarea reglementărilor privind consumatorul vulnerabil au fost abordate într-o discuţie pe care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut-o cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei (CRE). 

"Sistemul energetic este o problemă de securitate naţională şi, de aceea, avem nevoie de o politică coerentă şi eficientă în acest domeniu. România a ajuns să importe energie pentru al doilea an consecutiv şi dincolo de o problemă de sistem - principiul mono-combustibilului - cred că trebuie să folosim pârghiile parlamentare concrete care ne permit să facem din sectorul energetic un veritabil motor de dezvoltare economică", a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-o discuţie avută cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei (CRE), potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al PSD, în cadrul întâlnirii, participanţii au agreat un format de lucru comun care sprijină realizarea unor proiecte destinate îmbunătăţirii legislaţiei în domeniu, inclusiv în ceea ce priveşte reglementarea protecţiei consumatorilor vulnerabili.

Pe agenda discuțiilor s-a aflat, de asemenea, și identificarea soluţiilor necesare pentru crearea unui cadru legislativ sustenabil pe termen mediu şi lung, care să vizeze tranziţia către energie verde, dar şi consolidarea pieţei energetice româneşti în contextul competiţiei regionale şi a transformărilor digitale.

Un alt obiectiv adus în discuţie a fost finalizarea urgentă a legislaţiei privind protecţia consumatorului vulnerabil, mai arată comunicatul citat.