MENIU

Marcel Ciolacu: Nu am avut nicio discuţie cu nimeni din conducerea AUR până în acest moment. Ce invitație i-a făcut Robert Cazanciuc unui lider AUR 

Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: Inquam Photos

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că nu a avut nicio discuţie cu reprezentanţi din conducerea partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) până în prezent, dar a susținut că „este normal” ca parlamentarii să îşi cunoască noii colegi. În același timp, la câteva ore de la anunțul lui Marcel Ciolacu, liderul senatorilor PSD, Robert Cazanciuc, a invitat-o pe viitoarea sa colegă din AUR, Diana Șoșoacă, să se alăture social-democraților, de la tribuna Parlamentului, împotriva încălcării drepturilor și libertăților românilor prin restricțiile luate în timpul epidemiei de coronavirus.

 

„În primul rând, este normal să ne cunoaştem colegii din Parlament. (...) Ei sunt aleşi pe circumscripţii şi este normal să aibă proiecte comune, cum şi la Buzău este normal să existe proiecte comune, transpartinice, proiecte pentru buzoieni. (...) Nu am avut nicio întâlnire şi nicio discuţie cu nimeni din conducerea AUR până în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Despre posibile negocieri cu lideri AUR pentru susținerea premierului desemnat de PSD, Marcel Ciolacu nu a exclus acest lucru, în răspunsul dat jurnaliștilor.

„În aceeaşi logică pe care v-am expus-o mai devreme, cred că în toate partidele politice există oameni responsabili şi oameni care înţeleg prin ceea ce trece România. Şi sunt ferm convins că o personalitate ca domnul Rafila va primi voturile necesare pentru a fi învestit prim-ministru”, a mai spus Ciolacu.

În același timp, senatorul PSD Robert Cazanciuc i-a urat bun venit în Parlament, joi seară, într-o emisiune de televiziune, viitoarei senatoare AUR Diana Șoșoacă, după ce aceasta a vorbit despre „încălcarea drepturilor și libertăților românilor” în ultimele luni de către guvernul liberal.

Liderul PSD i-a transmis viitoarei sale colege de Senat de la AUR că o invită să vorbească despre aceste lucruri la tribună, în Parlament, insistând că nici PSD nu a fost de acord cu restricțiile impuse în timpul epidemiei de coronavirus.

Aprecierile din partea liderului PSD pentru mesajul reprezentantei AUR au venit după ce aceasta a declarat că celelalte partide parlamentare vor avea soarta PMP și a Pro România dacă vor continua să tolereze încălcarea drepturilor cetățenilor, referindu-se la restricțiile pentru reducerea epidemiei COVID-19.

Diana Șoșoacă a reproșat PSD că nu o să uite niciodată cum a fost de acord în Parlament cu toate măsurile introduse de guvernarea liberală și care au încălcat drepturi și libertăți fundamentale ale cetățeanului. „În România au fost cele mai abuzive restricții din Uniunea Europeană”, a declarat aceasta despre restricțiile din pandemia de coronavirus.