MENIU

Marcel Ciolacu, la raportul lui Ludovic Orban în Parlament: ”Acest guvern a devenit mai periculos decât noul coronavirus"

Marcel Ciolacu

Președintele PSD - Marcel Ciolacu i-a transmis premierului Ludovic Orban, luni, în plenul Camerei Deputaților, la ”Ora premierului”, că este adevăratul răspândac al sărăciei și singura promisiune pe care a respectat-o a fost față de prietenii din partid. Președintele Camerei Deputaților a spus: ”Acest guvern a devenit mai periculos decât noul coronavirus”.

”Am chemat astăzi în Parlament pe Ludovic Orban pentru a explica de ce Guvernul incompetent pe care îl conduce i-a lăsat pe cont propriu pe români în faţa pandemiei. Îi dăm astăzi ocazia să recunoască intenţia PNL de a creşte TVA pentru români, într-un moment în care aceştia îşi permit din ce în ce mai puţin să ducă traiul de zi cu zi. Să le spună românilor acum, nu după 6 decembrie, cum Guvernul va creşte impozitele pentru oamenii care muncesc în România. Orice român a înţeles de ce Guvernul incompetent şi premierul Orban nu fac public bugetul. Sunt convins că în ianuarie FMI va fi aici, dacă acest Guvern incompetent şi fără viziune rămâne în funcţie. Deja s-au împrumutat pe bandă rulantă, împrumuturi de 1.000 euro pe secundă, timp de 10 luni de zile, împrumuturi care vor fi plătite astăzi de copiii care nu merg la şcoală, pentru că aşa vrea acest Guvern. Sunteţi singurul Guvern din istorie care aţi trecut bugetul prin asumare. Aţi spus că aveţi bani pentru toţi. Aţi minţit. Nu aţi mai avut pentru profesori, pentru pensionari, pentru fermieri, pentru că aţi furat banii, în timp ce îi ţineaţi pe români închişi în case.

Domnule Orban, ce încredere mai pot avea românii în guvernul pe care îl conduceți? Ați mințit de atâtea ori. Suntei singurul care ați trecut bugetul prin asumare, ați spun că aveți bani pentru toți  copiii, profesori, pensionari, fermieri și nu ați mai avut bani. I-ați lăsat să se descurce pe cont propriu pentru că nu ați mai avut bani. Domnule Orban, sunteți adevăratul răspândac al sărăciei. Singura promisiune respectată e către prietenii de partid.

Sunteți corupți până în măduva oaselor. Incompetența voastră, a celor din Guvern, creează greutăți imense pentru acest popor. Afectează siguranța familiilor și cea alimentară. Cu PNL la conducere, România devine zi de zi mai disperată și mai bolnavă. Ați furat măştile de pe faţa persoanelor defavorizate. Aţi furat tabletele copiilor, aţi furat ventilatoarele care ar fi putut salva vieţile omeneşti. România riscă să piardă dreptul la fonduri europene.

Românii sunt amenințați cu o creștere fără precedent a șomajului, o creștere a prețurilor. Acestea sunt lucrurile care-i presează pe români, nu alegerile dvs. Acest Guvern a devenit mai periculos decât noul coronavirus”, a declarat Marcel Ciolacu.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu