MENIU

Marcel Ciolacu, la dezbaterea moțiunii de cenzură: Cîțu a ajuns șef peste un hoit politic. Superman, ai căzut în cap, zboară acasă lin!

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a făcut acuzații grave marți la adresa premierului Florin Cîțu, la dezbaterea moțiunii de cenzură. Liderul PSD a spus că singura prioritate a șefului Guvernului a fost lupta pentru putere, ”dustrugând țara pentru ciolan”. Acum, Cîțu este șef ”peste un hoit politic”, a reclamat social-democratul. 

Ciolacu a amintit că, în guvernarea Cîțu au avut loc 12 tragedii în spitale, zeci de oameni murind din cauza incompetenței autorităților. 

”Cred că premierul are amenzie. Faptul că eu vorbesc primul înseamnă că PSD a câștigat alegerile.
Stânga a fost trimisă în opoziție de președintele Iohannis, încălcând Constituția.
Astăzi facem dreptate pentru români, Guvernul Cîțu va pleca acasă.
Domnule premier, nici măcar nu ați început să guvernați. Astăzi ați ajuns șef peste un hoit politic, PNL a ajuns să semene cu PNȚCD.
Problema noastră și a românilor este că ați distrus țara în lupta voastră pentru ciolan.
12 tragedii și zeci de oameni au murit nevinovați din cauza incompetenței.
Sistemul patronat de PNL  a omorât oameni nevinovați. Statul a eșuat pentru că românii au ajuns să se tamă de lucrurile care ar trebui să îi salveze, se tem să mai ajungă la spital.
Guvernarea voastră a eșuat, voi sunteți reprezentanții statului român, trebuia să aveți grijă de români!
Tu, Florin Cîțu ai eșuat big time!”, a declarat Ciolacu în Parlament. 

Liderul PSD l-a acuzat pe premier că, în loc să pregătească sistemul sanitar pentru valul 4 al pandemiei, s-a ocupat de luptele interne din partid și, mai mult, i-a sfidat pe români prin nerespectarea măsurilor la Congresul PNL. 

”Domnule premier, ce ați făcut toată vara? Nimic. V-ați luptat cu Orban pe funcții în loc să vă pregătiți de pandemie. Ați inaugurat fără rusine valul 4 cu 5.000 de PNL-iști la Congresul vostru penibil. Împreună cu Iohannis, ați încălcat legea, iar acum aveți tupeul să ne cereți responsabilitate. 
Ași distrus campania de vaccinare, iar acum îi faceți proști pe români că nu se vaccinează.
Ați scos România din Europa. Pe stradă, printre claxoanele românilor nervoși, o să vedeți unde ați adus această țară. Nu sunteți fantastic, wow, doar rupt de realitate”, a mai spus Ciolacu. 

Președintele PSD a susținut că Florin Cîțu a ajuns, din cauza comportamentului său și a lipsei măsurilor pentru bunăstarea românilor, ”cel mai detestat om din România”.

În acest context, liderul social-democraților a subliniat că actualul guvern iresponsabil, care a devenit ”un pericol la adresa cetățenilor”, trebuie să plece acasă. 

”Spuneți că nu știți cât costă o pâine pentru că nu consumați. Sunt curios ce consumați dumneavoastră...

88% dintre bolnavii de cancer aflați sub tratament au murit în mai puțin de un an. Vreți să repetați strategia criminală și acum? Să moară lumea în case de frig? 
Oamenii au nevoie de căldură și apă caldă, școli și spitale, oamenii s-au săturat de voi!
Acest guvern a mințit, a furat, a distrus România, a împrumutat miliarde de euro, dar românii suferă în continuare de foame și frig. Joaca domnului Cîțu cu viețile și sănătatea românilor trebuie să înceteze!
Domnul Barna a distrus România cot la cot cu PNL. 

Florine, Superman, ai căzut în cap, zboară acasă lin!”,i-a mai transmis Ciolacu premierului, punctând că moțiunea va trece cu un scor istoric. 

 

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu psd motiune de cenzura psd superman