MENIU

Marcel Ciolacu, la anunțarea noului pachet de măsuri de sprijin: punem din nou România în mișcare

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos, Ilona Andrei

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni seară, la anunțarea noului pachet de sprijin pentru românii cu venituri modeste, dar și pentru mediul de afaceri, că astfel România este pusă din nou în mișcare. Liderul social-democrat s-a declarat încântat de modul în care a lucrat cu partenerii de Coaliție, premierul Nicolae Ciucă și liderul UDMR Kelemen Hu

"Pandemia a fost urmată de războiul din Ucraina. Românii au făcut față provocării, acum și clasa politică trebuie să se ridice la nivelul cetățenilor. Jumătățile de măsură nu sunt suficiente. Nu mai avem timp de politică sterile, ci trebuie să oferim răspuns la problemele românilor," a afirmat Ciolacu.

Liderul social-democrat a dat asigurări că noile scheme de ajutorare nu sacrifică investițiile, pentru că o mare parte din măsuri sunt finanțare din fonduri europene.

"Statul trebuie să intervină pentru a sprijini acum agricultura și fermierii. În construcții am văzut că această măsură a funcționat. Trebuie să creștem capacitatea de producție și procesare a alimentelor," a mai anunțat Ciolacu.

Președintele PSD a pomenit și contextul extern dificil, în urma crizei din Ucraina, dar a precizat că România ar putea profita.  

"Putem deveni principalul port la Marea Neagră, un lider regional în reconstrucția Ucrainei. Îmi pare bine că am luat decizia să creăm această coaliție."