MENIU

Marcel Ciolacu intervine în scandalul întârzierii salariilor pentru minerii din Valea Jiului. Președintele PSD, cerere pentru Guvernul Cîțu

Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a discutat vineri cu minerii din Valea Jiului și transmite Guvernului Cîțu că trebuie „tratați cu demnitate și respect”. Președintele PSD acuză coaliția de guvernare că „nu fac nimic în afară de a tăia și distruge”, în timp ce în 2019 guvernul a luat măsuri pentru supraviețuirea mineritului în Valea Jiului. 

 

„Am vorbit mai devreme cu cei din Valea Jiului și am văzut care este starea de spirit a oamenilor. Minerii de la Lupeni, alături de cei din Vulcan și Livezeni, nu cer măriri de salarii, ci doar #plata muncii lor. E dreptul lor și sunt alături de ei!

Acești oameni nu trebuie umiliți, ei vor doar #dialog și să fie tratați cu demnitate și respect pentru munca lor.
În 2019, Guvernul PSD a dat OUG 60, care asigura supraviețuirea mineritului în Valea Jiului și locurile de muncă pentru mii de familii. Actualii guvernanți nu fac nimic în afară de a tăia și distruge”, a transmis Marcel Ciolacu într-un mesaj postat pe Facebook.
 
Minerii au protestat în primele două luni din acest an pentru plata salariilor restante. În ultimele zile, mai mulți mineri s-au blocat în subteran sau au refuzat să coboare în șut, iar la începutul lunii, sindicaliștii cereau, insistent, Ministerului Energiei să trimită controale la Complexul Energetic Hunedoara.
 
Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a fiecărei luni, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în 26 februarie, iar adminstratorul Cristian Roșu a anunțat că și-a depus demisia după discuțiile de vienri de la Ministerul Energiei.

DEMISIE la vârful Complexului Energetic Hunedoara în urma protestelor minerilor. DECIZIA Ministerului Energiei pentru plata salariilor restante