MENIU

Marcel Ciolacu, întâlnire cu directorul regional al Băncii Mondiale: discuții decisive despre pensii și noile taxe

Marcel Ciolacu, întâlnire cu directorul regional al Băncii Mondiale: discuții decisive despre pensii și noile taxe

Marcel Ciolacu are, miercuri, o întâlnire cu directorul regional al Băncii Mondiale. Vor fi discuții decisive despre pensii și noile taxe pe care le pregătește Guvernul României.

Marcel Ciolacu are, miercuri, o întâlnire cu directorul regional al Băncii Mondiale. Vor fi discuții decisive despre pensii și noile taxe pe care le pregătește Guvernul României.

Reprezentanții Băncii Mondiale discută astăzi cu Marcel Ciolacu atât despre taxele care vor fi introduse în curând, cât și despre reformele mult așteptate pentru români. Marcel Ciolacu va avea o întrevedere cu Gallina A. Vincelette, director regional al Băncii Mondiale pentru țările din Uniunea Europeană, și cu Anna Akhalkatsi, manager de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria.

Specialiștii de la Banca Mondială au tras concluzia că România este o țară cu venituri destul de mari. Deși milioane de români trăiesc în sărăcie, balanța este mult înclinată de baronii și miliardarii țării, dar și de politicieni care câștigă mult peste salariul președintelui. 

Marcel Ciolacu: Guvernul României este angajat să mențină deschise toate căile de finanțare europene

Premierul Marcel Ciolacu a avut consultări cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia și ai Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România. Prin întrevederea de astăzi, prim-ministrul continuă dialogul cu mediul de afaceri, care a inclus până acum consultări și cu reprezentanții marilor retaileri, ai industriei construcțiilor și cu cei ai industriei alimentare.

”Guvernul României este angajat să mențină deschise toate căile de finanțare europene, fapt ce implică punerea în aplicare a reformelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Economia națională și cetățenii români au nevoie de investiții și de servicii publice de mai bună calitate”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Reprezentanții Guvernului au prezentat mediului de afaceri principiile care stau la baza planului de măsuri economice, aflat acum în curs de elaborare la nivelul Executivului. Scopul acestui plan este să permită statului român atât accesarea tuturor fondurilor europene disponibile, cât și să determine mai multă strictețe în privința cheltuielilor publice. Membrii Executivului au menționat că prin aceste măsuri sunt identificate resurse suplimentare pentru a îndeplini angajamentul public de a aloca mai multe fonduri pentru cele două sectoare publice esențiale, Educația și Sănătatea.

Guvernul rămâne deschis dialogului și consultărilor cu mediul de afaceri.

Guvernul amână majorarea taxelor până săptămâna viitoare - Mâncarea, țigările și alcoolul se vor scumpi

Mai multe articole despre:
ciolacu banca mondiala discutii taxe pensii