MENIU

Marcel Ciolacu, în prima ședință la Palatul Victoria: „Sunt conștient că așteptările tuturor sunt mari”

Marcel Ciolacu - premierul României / Foto: INQUAM

Marcel Ciolacu a susținut, joi, 15 iunie, prima ședință de Guvern la Palatul Victoria în caitate de premier al României. Acesta s-a așezat printre miniștri, nu pe scaunul destinat prim-ministrului.

„Doresc să le transmit câteva cuvinte pentru români. Sunt conștient că așteptările tuturor de la Guvernul României sunt mari. Sunt aici împreună cu colegii mei să garantez că vor urma luni grele de muncă efort, tensiune, dar și soluții în fața unor provocări complicate. La asta ne obligă programul de guvernare asumat astăzi în fața Parlamentului și în fața românilor.

Avem un plan bine articulat, avem o viziune pentru naţiune, este un program cu obiective ce trebuie realizate rapid. De aceea este esenţial să muncim în echipă”, a spus Marcel Ciolacu, în prima ședință de Guvern în calitate de premier.

Actele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului României din 15 iunie 2023

  1. ORDONANȚE DE URGENȚĂ
  2. ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale

 

Ordonanța a fost adoptată având în vedere Hotărârea Parlamentului României nr. 22/2023 pentru acordarea încrederii Guvernului, prin care au fost aprobate structura şi componența Executivului, precum şi Programul de guvernare.

Ca urmare a acestor modificări intervenite în funcționarea Guvernului, au fost aprobate următoarele măsuri:

Ø Ministerul Economiei se reorganizează ca urmare a fuziunii prin absorbție cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, care se desființează. Ca urmare a reorganizării prin fuziune prin absorbție, Ministerul Economiei îşi schimbă denumirea în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului;

Ø Se înființează Agenția Națională pentru Sport, în subordinea Guvernului și coordonarea prim-ministrului, ca urmare a desființării Ministerului Sportului;

Ø Sunt stabilite atribuțiile viceprim-ministrului fără portofoliu, care va aviza actele normative cu impact bugetar.

Mai multe articole despre:
ciolacu sedinta guvern